Topluma Hizmet Uygulamaları (Dijital ortamda psikolojik destek vb.)

VİDEO KONFERANSLAR

Üniversitemiz bünyesinde COVID-19 küresel salgınına ilişkin Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında  Düsünce ve Sanat Merkezi Uygulamaları Merkezi (DÜSAM ) tarafından halkımıza  zoom adlı program üzerinden : “Pandemi ve Ekonomi: Çarkın Dişlileri Zorlanıyor mu?” adlı program düzenlenmiştir.

Program duyurusu için TIKLAYINIZ

Program içeriği için TIKLAYINIZ

WEB  ve MOBİL UYGULAMALAR

Üniversitemiz Kavak MYO, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Programı’ndan Öğr. Gör. Fatih OCAK ve Sakarya Üniversitesi FEF, Coğrafya Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih DÖKER Covid-19 Küresel Takip uygulaması tasarladılar.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) teknolojilerinin birçok alanda kullanımı hızla artmaktadır. Bunlardan birisi de halk sağlığı ve epidemiyolojidir. CBS’nin epidemiyolojideki en yararlı işlevlerinden biri ise hastalığın mekânsal dağılımının haritalanması ve farklı coğrafi veriler ile analizinin sağlanmasıdır. Bu noktada Üniversitemiz Kavak MYO, Coğrafi Bilgi Sistemleri Programı’ndan Öğr. Gör. Fatih OCAK ve Sakarya Üniversitesi FEF, Coğrafya Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih DÖKER ile birlikte web ve mobil uygulamalarda kullanılmak üzere Covid-19 salgını mekânsal dağılımını haritalandırdılar. Bunun yanı sıra bu uygulamaya nüfusun yaş gruplarına göre dağılışı ile ülkemizdeki 10.000 kişiye düşen yoğun bakım ünitelerinin il bazında dağılımı gibi haritalar da eklenmiştir. Ülkemiz verilerinin ön planda bu uygulama anlık olarak vaka takibi yapılması, nüfus, hastane kapasite vb. durumlar hakkında bilgi vermesi yönüyle de önem arz etmektedir. Uygulamaya aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz: