Şehrimize ve Üniversitemize Hoş Geldin Arkadaşım

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın “Şehrimize ve Üniversitemize Hoş Geldin Arkadaşım” etkinliğinde Canik Kampüsü 100 Yıl Konferans Salonunda Samsun Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Rektör Aydın: “Bir Üniversitenin İlk Öğrencileri Olmak, İlk Mezunları Olmak Her Zaman Ayrıcalıktır”

Programın açılışında konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Hayatın en güzel dönemi öğrencilik yıllarıdır. Onun için öğrencilik dönemlerinizin kıymetini bilin çünkü öğrencilik döneminizde bulduğunuz vakti daha sonraki dönemlerde arayacaksınız. 3 yarıyıl boyunca pandemi sürecini yaşadığımız için ikinci sınıf öğrencilerine de hoş geldiniz diyorum. Onlar da bu yıl okulla tanıştılar, geçen yıl çevrimiçi olarak eğitim alıyorlardı. Üniversitemiz yeni bir üniversite, dördüncü senesi. Sizler de bu üniversitenin ilk öğrencilerisiniz. Bir üniversitenin ilk öğrencileri olmak, ilk mezunları olmak her zaman ayrıcalıktır,” ifadelerinde bulundu.

Rektör Aydın: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Şehrin Geliştirilmesi Kapsamında Öğrencimizle Yakından İlgileniyor”

Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, uzun yıllar bakanlık ve milletvekilliği yaptıktan sonra şehrimizi kendisine teslim ettiğimiz bir şahsiyet. Kendisi de aldığı emanete fazlasıyla sahip çıkıyor. Şehrin geliştirilmesi kapsamında gece-gündüz öğrencilerimizle de yakından ilgileniyor. Sizlerin sorunlarını dinlemek, o sorunlara çözüm üretmek ve şehirle ilgili projelerini sizlerle paylaşmak için gelen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve kendisine hoş geldiniz diyorum,” dedi.

Başkan Demir: “Siz Değerli Gençlerimizle Yapabilecek Olduğumuz Her Ne Varsa Bunları Gerçekleştirmekte Kararlılıktayız”

Rektör Aydın’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Siz değerli öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Kampüslerimizi iki-üç ayda bir ziyaret ederek yapabileceklerimizi tespit ediyoruz. Yeni eve taşındığınızda her zaman sorunlar olabilir. Bunları gidermek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsun olarak yaptığımız çalışmalarla Türkiye’ye örnek olma anlamında bir vizyonumuz var. “Şehrimize ve Üniversitemize Hoş Geldin” etkinliğimizle siz değerli gençlerimizle yapabilecek olduğumuz her ne varsa bunları tespit etmeyi, yarınlarımızın mimarı siz değerli gençlerimizle istişare etmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Başkan Demir: “Türkiye’mizin Kuruluşuna ve Kurtuluşuna Giden İlk Adım Buradan Atıldı”

Konuşmasının devamında Başkan Demir, “Bildiğiniz gibi şehrimizin çok önemli bir özelliği var. Bugün bayrağı altında hür olarak yaşadığımız Türkiye’mizin kuruluşuna ve kurtuluşuna giden ilk adım buradan atıldı. Dolayısıyla ilk adım şehri Samsun, ikincisi yok. Bir de Türkiye’de ikinci önemli üretim havzasıdır. Samsun çok önemli bir ticaret, sağlık, üniversite şehri, çok önemli bir lojistik merkezidir. Doğası çok güzeldir, turizm potansiyeli çok yüksek bir şehirdir. Yıllık 10 bin civarında göç alıyoruz. Bu durum önümüzdeki yıllarda 15-20 binlere çıkacaktır. 17 tane ilçemiz var, bu durum belediye hizmetlerini şehrimizin tüm sakinlerine ulaştırmamızın gerekliliğini ifade etmektedir,” dedi.

Soru-cevap bölümüyle devam eden program, 2021-2022 öğretim döneminde üniversite öğrenimine başlayan öğrencilere Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerin takdimi ile sona erdi.