SAMÜ Öğrencileri DOKKAF’ta Kariyer İmkânlarını Değerlendirdi

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) öğrencileri 10-11 Mart tarihlerinde, Trabzon’da, Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda düzenlenen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF)’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin destekleriyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen ve Samsun Üniversitesi de dahil olmak üzere 9 paydaş üniversitenin yer aldığı fuarda öğrenciler, kendi alanlarında çeşitli kamu kurumları ve özel şirketlerle kariyer imkanlarını konuştu.

Çeşitli sektörlerden 218 katılımcı firmanın stant açtığı ve çok çeşitli fakülte ve bölümlerden lisans ve lisansüstü düzeyinde öğrenciler ile buluştuğu fuara Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileri 45 kişilik bir kafile ile Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Talha Paşaoğlu’nun eşliğinde katıldı. Öğrenciler fuarda 32 sunum ve seminerin yanı sıra 10 eğitim programı ve 3 atölye çalışması ile , iş ve staj olanakları hakkında bilgi sahibi oldu.