SAMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Kampı Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Toplumda bilim ve teknoloji kültürü oluşturmada önemli bir yeri olan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programları çağrısı sonuçları açıklandı. Bu kapsamda 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2020/1 çağrı döneminde Samsun Üniversitesi tarafından sunulan “Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Kampı (SAMÜ-HUB Kamp)” başlıklı proje desteklenmeye layık görüldü.

Rektör Aydın: “Alınan Ödüller ve Destekler Doğru Hamleler Yaptığımızın Bir Göstergesidir”
TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerine bir yenisini daha eklemiş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri çalışmalarla ödüller ve destekler alıyor. Kısa bir süre içinde üniversitemizin bu denli önemli bir yol kat etmesi doğru hamleler yaptığımızın bir göstergesidir. Bu vesileyle TÜBİTAK’tan destek alan projenin hazırlanmasında emeği geçen Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Müberra Genç ile Araştırmacılar Doç. Dr. Cumhur Türk, Dr. Öğr. Üyesi Melahat Cihan, Dr. Öğr. Üyesi Seher Eken, Öğr. Gör. Emine Özlem Dengiz ve Öğr. Gör. Tuba Yıldız’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İlerleyen dönemlerde farklı projelerle başarıların gelmeye devam edeceğine inancım tamdır,” şeklinde konuştu.

Öğrenci ve Öğretmenlerde Havacılık ve Uzay Bilimlerine Farkındalık Oluşturulması Hedefleniyor
Hedef kitlesini ortaokul öğrencileri ve Fen Bilimleri öğretmenlerinin oluşturduğu proje, 2021 yılı Ekim ayı içinde iki ayrı kamp halinde uygulanacaktır. Kamplar sonunda öğrenci ve öğretmenlerin havacılık ve uzay bilimlerine yönelik farkındalık, tutum ve özgüvenlerinin geliştirilmesi eğitimler, deneyler ve uygulamalar yoluyla sağlanacaktır.