SAMÜ Europass Akreditasyonuna Sahip Türkiye’deki 5 Üniversiteden Biri Oldu

Samsun Üniversitesinin Eğitimleri Artık Avrupa’da da Tanınıyor

Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SAMÜSEM), mesleki eğitim ve öğretim sertifika programlarının “Europass Sertifika Ekleri” alması için yaptığı başvuru, Europass tarafından kabul edildi. “Europass Sertifika Ekleri” Europass tarafından onaylanan SAMÜ, 23 sertifika programıyla bu alanda yetkilendirilen 5’inci üniversite ve 7’inci kurum oldu. Mesleki eğitim ve öğretim sertifikasına sahip kişilere verilen Europass Sertifika Eki, Avrupa Birliği ülkeleri ile Europass’ı tanıyan ülkelerde kullanılmaktadır. Europass Sertifika Eki, resmi sertifikada zaten yer almakta olan bilgilere eklemeler yaparak yeterliliklerin özellikle yurt dışındaki işverenler veya kurumlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlamaktadır.

Samsun Üniversitesinin programları arasında Aile Danışmanlığı, Hızlı Okuma Eğitmenliği, Kodlama ve Robotik Eğitmenliği, Mental Aritmetik Eğitmenliği, Profesyonel Çocuk Bakımı, Profesyonel Yaşam Koçluğu, Yaratıcı Drama Eğitmenliği, Sağlıklı Beslenme Koçluğu, Zihin Haritaları Eğitmenliği gibi daha birçok eğitim yer almaktadır.

Samsun Üniversitesinin Europass tarafından kabul edilen 23 sertifika programının tamamını görmek için tıklayınız: https://bit.ly/2UqwVkn
Europass Nedir?

Yeterliliklerin aday ülkeler dâhil AB’de açıkça ve kolayca anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede mezunların ve öğrencilerin istihdamını ve hareketliliğini arttırmak amacıyla Avrupa Parlamentosunun ve Konseyin yeterlilikler için tek bir saydamlık çerçevesi konusundaki 15 Aralık 2004 tarihli 2241/2004/EC sayılı Kararı ile EUROPASS (Avrupa Pasaportu) oluşturulmuştur. Europass, kullanıcıların yeterlilik ve yetkinliklerini Avrupa ülkelerinde, açık ve kolay bir şekilde anlatabilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Europass birbiriyle koordineli dokümanlardan oluşan, iş arayanlarla işverenler arasındaki iletişimi sınır tanımaksızın geliştiren bir klasördür. Europass sektörler arası olduğu gibi ülkeler arasında da mesleki hareketliliğe yardımcı olmakta ve eğitim ve öğrenimde hareketliliği destekleyerek değer katmaktadır.