SAMÜ’ de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı.

Samsun Üniversitesi senato toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, Samsun İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Haşim Meydan, ilgili kurum yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.
Konuşmasına Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a ev sahipliği için teşekkür ederek başlayan Vali Kaymak, “ Bu sene öğrenci almaya başlayan Samsun Üniversitesi’nin, şehrimizin kalkınmasında önemli rol oynayacağını düşünüyorum. İlimizde açılan yeni devlet üniversitesi olması nedeniyle, gerçekleşecek olan kalkınma projelerine akademik anlamda destek verecek bir üniversite daha kazandık. Üniversitelerimizle birlikte çalışarak özellikle Avrupa Birliği bazlı proje desteklerinden yararlanmamız gerekiyor. Bu durumda şehrimizde bulunan üniversitelere büyük iş düşüyor” dedi.

2019 yılı içerisinde dördüncüsü düzenlenen olağan toplantıda Samsun İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Sait Gül, Samsun ili istihdam seferberliği ve mevcut istihdam konuları hakkında rakamlar ve tablolarla bir sunum gerçekleştirdi. Ardından toplantıda söz alan Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Selahattin Kaynak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile birlikte günümüzdeki cazip meslekler ve bu mesleklere yönelimler konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek “Açılan ve kapatılan firma sayısından ziyade istihdam verileri oluşturulurken bu işletmelerin ölçeklerinin baz alınması gerekiyor. Ayrıca üniversiteden mezun olan bireylerin daha kolay iş hayatına atılıp ülke ekonomisine katkıda bulunmaları için mezuniyet aşamasında İŞKUR’a kayıt olmasının sağlanmasının işgücü potansiyelinin daha net tespit edilmesine katkı sağlayacağını” söyledi.

Samsun İŞKUR Müdürü Haşim Meydan ise üniversite mezunu işsizliği azaltmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Meydan, bu çalışmalar dâhilinde Samsun Üniversitesi’yle birlikte hareket ederek üniversite bünyesine bir İŞKUR Bürosu kazandırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Toplantı soru cevap kısmına geçilmesinin ardından iyi dilek ve temennilerde bulunan katılımcılar misafirperverliğinden ötürü Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a teşekkür etti.