Samsun Üniversitesi’nden TEKNOFEST’te Büyük Başarı

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nün geliştirdiği Kızılırmak ve Yeşilırmak roketleri ile TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılarak roket kategorisinde ikinci oldu.
Roket alanında 30 takımın yarıştığı, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN desteğiyle Tuz Gölü çevresindeki Hisar Atış Merkezi’nde roket atış yarışması düzenlenerek kazanan gruplar belirlendi. Bu yarışmada Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nün geliştirdiği Kızılırmak ve Yeşilırmak roketleri 30 grubun yarıştığı kategori de ikinciliği alarak büyük bir başarıya imza attılar.
Samsun Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, “Bu başarı hepimizin başarısıdır. Öncelikle öğretim üyemiz ve proje koordinatörümüz Melahat Cihan’ı, onunla beraber tüm ekibi kutluyorum. Bu 8 aylık bir emeğin karşılığıdır. Gece gündüz çalışan bir ekip bu işi başarıyla sonuçlandırmıştır. Bu gururu bize yaşattıkları için onlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Dr. öğretim üyesi ve proje koordinatörü Melahat Cihan da roketlerin 10 kişilik takımla 8 ayda yapıldığını, ekibin çok özverili ve uyumlu çalıştığını söyledi. Bu başarıdan çok memnun olduklarını dile getiren Cihan, “Kazanmak için oraya gittik. İlk defa Türkiye’de yapılan bir yarışma idi, çok çalıştık ve kazandık. Tüm ekip arkadaşlarıma bize bu gururu yaşatmak için çok çaba harcadılar, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten yaşanılanlar çok mutluluk verici. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi için harcanan çabalara katkı sunmak bizi çok sevindirdi.” dedi.
TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde roket alanında ki ikincilik ödüllerini ekip olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden alan ekip, bu ikincilikle 30.000 ₺ proje desteğini de hak etmiş oldular.