Samsun Üniversitesinde Yurtdışı Eğitim Semineri Düzenlendi

Samsun Üniversitesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) ile ilgili tanıtım semineri verildi.
Düzenlenen seminere Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Gül, Erasmus Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mete Sipahioğlu, ilgili akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş “Uluslararasılaşma kalite süreçlerinin en önemlilerinden birisi. Bu toplantıdan en verimli şekilde faydalanmanız temennisi içerisindeyim. Hedeflerinizi gerçekleştirmenin en önemli basamaklarından birisi de uluslararasılaşmadır. Yurtdışında doktorasını yapmış bir akademisyen olarak şunu belirtmeliyim ki kesinlikle bu fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Ali Gül ise uluslararasılaşmanın daha iyi bir şekilde ilerleyebilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.
Ardından konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Mehmet Karkacı Samsun Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sunumunu gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen tanıtım seminerinde katılımcılara başvuru şartları ve program hakkında bilgi verildi.