Samsun Üniversitesinde İki Yeni Fakülte Binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Teşrifleriyle Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni kapsamında Samsun Üniversitesi bünyesinde yapımı tamamlanan iki yeni fakülte binasının açılışı yapıldı. Bu kapsamda Samsun Üniversitesinde bulunan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Mürteza Bedir’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.
Ballıca Kampüsünde düzenlenen açılış törenine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Prof. Dr. Ali Bilgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bir Teknoloji Üniversitesi Olarak İnşallah Hayırlı Olur “
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şöyle bir önce üniversitemizi görelim. Görüyorsunuz işte, Ziya Paşa ne diyor? ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’. Maşallah Samsunumuza yakışır, gençlerimize yakışır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Evet gerçekten bizim dünürün adını vermişler buraya. Özdemir Bayraktar. Yani Selçuk ve Haluk kardeşlerin babası. Allah rahmet etsin. Ve yakışmış da.. Bir teknoloji üniversitesi olarak inşallah hayırlı olur.” dedi.

Rektör Aydın: “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın YÖK Başkanımıza Teşekkürlerimi Sunuyorum”
Açılış töreni kapsamında konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Türkiye Yüzyılı” perspektifine uygun olarak TEKNOFEST kuşağı yetiştirilmesi bakımından üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen yatırımların büyük önemi bulunuyor. Özellikle TEKNOFEST’in bu yıl Samsun merkezli olarak yapılmasında Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin çok ciddi etkisi ve katkısı var. Aynı şekilde TEKNOFEST’in de Samsun ile birlikte şehrimizin adını taşıyan üniversitemize de fikir, uygulama ve gelişim açılarından olumlu etkilerini çok net bir biçimde hissediyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın teşrifleriyle açılışını gerçekleştirdiğimiz Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin de bu önemli yatırımlarla birlikte gelecekte daha da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu bağlamda üniversitemizin gelişimi adına önemli birer adım olan yeni fakülte binalarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, üniversitemize kazandırılması noktasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Samsun milletvekillerimiz, hayırseverlerimiz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.

Tören konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.