Samsun Üniversitesi Teknofest 2021 ‘de Yerini Aldı

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Samsun Üniversitesi akademik paydaş olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), bugün ziyaretçilerine kapıları açtı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen yarışmada, başvuru yapan 544 takım arasından 13’ü lise kategorisi, 55’i orta irtifa, 10’u yüksek irtifa ve 2’si zorlu görev olmak üzere toplam 80 takım yer almaya hak kazandı. Dereceye giren takımlar ise ödüllerini, üst düzey isimlerin ellerinden alacak.

Teknofest’in akademik paydaşlığını üstlenen Samsun Üniversitesi ise İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki standında ziyaretçilerini bekliyor. 2018 yılından beri gerçekleştirilen yarışmalara çeşitli kategorilerde katılan Samsun Üniversitesi 2018 yılında Kızılırmak Roketi’yle yüksek irtifada ikincilik ödülü, 2019 yılında ABD’de düzenlenen Uluslararası Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması (IREC)’nda en iyi takım ruhu ödülü, 2020 yılında Samsun Üniversitesi öğrencilerinin içerisinde yer aldığı Tanyeli Roket Takımı ile alçak irtifada Türkiye birinciliği ve son olarak yine ABD’de gerçekleştirilen Uluslararası Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması (IREC)’nda teknik mükemmeliyet kategorisinde ikincilik ödülü aldı.

Bünyesinde bulunan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımlarla Samsun Üniversitesi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda boy göstermeye devam edecek. Ziyaretçiler ise İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hem üniversite hem de bölümler hakkında 21-26 Eylül tarihleri arasında bilgi alabilecek.