Samsun Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda Coşkulu Mezuniyet

Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun mezuniyet törenine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin yanı sıra aileleri katıldı.

Rektör Aydın: “Burayı Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Maden Gibi Görüyorum”

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Sizleri pırıl pırıl karşımızda görmek bizleri mutlu ediyor. Samsun Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne keşfedilmeyi bekleyen bir kampüs oldu burası. Yer altındaki keşfedilmeyi bekleyen bir maden gibi görüyorum burasını. Şehirle beraber, paydaşlarımızla beraber kampüsümüzü geliştirmeye çalışıyoruz. İnşallah sizden sonraki öğrencilerimiz daha iyi imkanlarla eğitim alacaklar. Ben inanıyorum ki aldığınız eğitimler size büyük katkı sağladı. Özellikle yabancı dil eğitimi konusunda hocalarımızın gayretleri ile büyük ilerleme kat ettiğinizi düşünüyorum. Havacılık sektörü bütün dünya için önemli olan ve sürekli insan kaynağına ihtiyaç duyan bir sektör. Alanda başarılı olmanız gerekiyor. Ürettiğimiz bilgileri topluma aktarma noktasında gayret gösteriyoruz. Mezun olduktan sonra bu üniversiteyi unutmamanızı bekliyoruz. Burada güzel bir kampüs içerisinde eğitim öğretim görülmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, daha nice başarılara imza atmanız temennileri ile iyi dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Topaloğlu: “Samsun Üniversitesi Düşünülenden Çok Daha İyi Bir Noktaya Geldi”

Sonrasında konuşan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Bugün öğrenci kardeşlerimizin en önemli günlerinden birisi. Sorgulayan, özgüveni yüksek bir gençlik yetişiyor. Önce iyi insan olmamız lazım. Allah sizleri iyi insanlarla karşılaştırsın. Havacılık adına bu kampüsün burada kurulmasını bu zamana kadar destekledik. Desteklemeye de devam edeceğiz. Samsun Üniversitesi düşünülenden çok daha iyi bir noktaya geldi. Başta rektör hocamız olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Maraş: “Samsun Üniversitesini Daha Da Yüceltecek ve Bizleri Onurlandıracaksınız”

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir parçasını daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda, hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkemize ve dünyaya karşı da sorumlu gençlersiniz. İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılara imza atacaksınız. Sizler; başarıdan başarıya koşarken Samsun Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız” dedi.

Yüksekokul Birincisi Aydın: “Bize Düşen Sorumlulukları Yerine Getirmeliyiz”

Sivil Havacılık Yüksekokulu Birincisi Nuray Aydın, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Bir vatanımız, bir bayrağımız var. Gelecek biz gençlerde. Biz de bize düşen bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz. İlim Çin’de olsa bile gidiniz diyen bir Peygamberin ümmetinden olarak şunları demek istiyorum. Gidin. Dünyaya açılın. Keşfedin. Öğrenin ama bir gün bunu kendi milletinizle paylaşmayı unutmayın ki sonumuz esaret ve sefalet olmasın. Havacılık ülkemizde yeni olmasıyla beraber hızla da gelişmektedir. Bu sebeple ülkemizin Sabiha Gökçenlere, Leman Altınçekiçlere, Edibe Subaşılara, Eribe Kartal Hürkuşlara ve Hülya Ekerlere ihtiyacı var. Bizlere ihtiyacı var. Bunu unutmayın. Hz. Ali’nin de dediği gibi bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözleriyle bana katkılarından dolayı değerli hocalarımıza sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından emin olamazlar.’ sözleri ile konuşmamı bitiriyorum” ifadelerinde bulundu.

Yüksekokul birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Yerli teknoloji firması Reeder tarafından yüksekokul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne tablet hediye edildi. Son olarak kep atma töreni ile birlikte program son buldu.