Samsun Üniversitesi PSİKOMER’den İş Yerinde Bütünsel Sağlık Projesi

Samsun Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PSİKOMER) tarafından ‘İş Yerinde Bütünsel Sağlık Projesi – 3F Farklı Düşün Farklı Hisset Atölyesi’ kapsamında eğitim düzenlendi.

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğünde çalışanlara yönelik düzenlenen etkinliğe ilgililer katıldı. Üç oturum şeklinde gerçekleşen eğitimlerde bireylerin performanslarından başlayarak, kurumun genel performansını artıracak bu eğitim serisi, bireylerin düşünme şeklini tanımalarına, değerlendirmelerine ve kalıplaşmış düşünce-duygu-davranışları değiştirerek pozitif bir tutum oluşturmalarını hedefliyor. Çalışan memnuniyetini ve çalışan bağlılığını iyileştirmeyi amaçlayan bu eğitimlerle;
• Yüksek üretkenlik ve çalışan değer uyumunun yaratılması,
• Gelecekteki pozisyonlar için kariyer yollarının oluşturulması,
• Terfi etmeye hazır adayların daha hızlı bir şekilde belirlenmesi,
• Gelecekteki yetenek ihtiyaçlarını karşılayan işgücü planlarının geliştirilmesi,
• Yetkinlik odaklı yedekleme planlarının yapılması sağlanıyor.
Samsun Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Samsun Üniversitesi PSİKOMER Müdürü Klinik Psikolog Dr. Kübra Yılmaztürk Yıldırım ve Samsun Üniversitesi PSİKOMER Müdür Yardımcısı Endüstri ve Örgüt Psikoloğu Dr. Dilara Kuru tarafından verilen eğitimler, katılımcılara Eylemsel Isınma, Öz-farkındalık Seminerleri ve Bireysel Davranışçı Terapi ve Oto-Hipnoz Uygulaması ile duygu düzenleme yöntemleri, davranışsal ve bilişsel yöntemlerin yer aldığı, kanıta dayalı bir uygulama modeli sunuyor.