Samsun Üniversitesi Psikoloji Laboratuvarı Açıldı

Samsun Üniversitesi Psikoloji Bölümü Psikoloji Laboratuvarı Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Prof. Dr. Ali Bilgin, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yöntem, Psikoloji Bölümü ve farklı bölümlerden öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Türkiye’de teorik bilgi ve uygulamalı alanlar arasındaki makasın çok geniş olduğunu belirterek Samsun Üniversitesinde bu makasın olabildiğince daralmasının hedeflendiğini söyledi. Samsun Üniversitesinde nitelikli toplum için nitelikli üniversite misyonuna uygun uygulamalı eğitimin verildiğini belirten Rektör Aydın, Psikoloji Bölümünde okuyan öğrencilerin aldıkları teorik bilgiyi uygulamaya dönüştürerek mezun olduktan sonraki çalışma hayatlarında daha yetkin şekilde topluma fayda sağlayacaklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Taş Psikoloji Laboratuvarının kuruluş süreci ile ilgili bilgi vererek destekleri için Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a teşekkür etti. Ardından Psikoloji Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yöntem hem Psikoloji Laboratuvarında psikolojik uygulamaların yapıldığını hem de Psikoloji Bölümünde laboratuvarın geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek bu imkana sahip olmanın çok kıymetli olduğunun altını çizdi. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan psikolojinin sosyal bilimlerde en fazla deneysel uygulama yapan bilim dallarından biri olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti ve laboratuvarın açılışını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Yılmaztürk Yıldırım Psikoloji Bölümü öğrencileri ile bir psikodrama etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğin ardından Prof. Dr. Mahmut Aydın ve katılımcılar laboratuvarın görüşme odalarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından gerçekleştirilen hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi.