Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Sevinci

Kavak Meslek Yüksekokulunda gerçekleşen mezuniyet törenine Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Bilal Sungur, akademisyenlerin yanı sıra mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Kariptaş: “Bu Yolda Yürürken İyi İnsan Olmayı Unutmayın”

Mezuniyet töreninde konuşan Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş öğrencilere tebriklerini iletirken “Öncelikle sizi yetiştiren ve bize emanet eden ailelerinize teşekkürü borç biliyorum. En büyük emeklerden birisi size ait. Öğrencilerimize gece gündüz demeden katkıda bulunan bütün akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Sizler artık yeni bir yolda yürüyeceksiniz. Bu yolda yürürken iyi insan olmayı unutmayın. Sürekli kendinizi geliştirin. Her ne iş yaparsanız yapın görevinizi layıkıyla yerine getirin. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Sarıcaoğlu: “Sizler İçin Gayretimiz Devam Edecek”

Akabinde sahneye gelen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Burada olduğunuz müddetçe sizlere en iyi şekilde hizmet vermeye ve destek olmaya çalıştık. Sizden sonraki arkadaşlarımız için de bu gayretimiz artarak devam edecek. Başka şehirlerden gelen arkadaşlarımızı burada misafir ederek tekrar ailelerinin yanına göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizleri bu şekilde yetiştiren başta aileleriniz olmak üzere Samsun Üniversitesinin değerli hocalarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Sungur: “Önünüzde Azim ve Gayretle Yürümeniz Gereken Bir Yol Var”

Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilal Sungur mezun olacak öğrencilere hayatlarında başarı temennilerinde bulunurken, “ Sevgili öğrencilerimiz acısıyla tatlısıyla sizlerle zaman geçirdik. Gerek idari gerekse akademik personelimizle birlikte sizlere en iyi şartları sunma gayreti içerisindeydik. Artık mezun oluyorsunuz. Önünüzde azim ve gayretle yürümeniz gereken bir yol var. Burada öğrendiklerinizi hayatınızda tatbik etmeniz gereken bir yol. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Yüksekokul Birincisi Kargin: “Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir”

Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu birincisi Alican Kargin yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu ana gelmeme sebep olan anneme, babama ve aileme teşekkür ediyorum. Emekleriyle, sevgileriyle ve inançlarıyla bana daima destek olup bugünlere gelmeme sebep oldular. Teşekkürlerimin yanı sıra bölüm hocalarıma ve müdür yardımcımıza saygımı sunmak istiyorum. Her an yardımıma koşan ve tüm projeleri beraber yaptığım dostlarıma da teşekkür ediyorum. Daha fazla uzatmadan, kısa ve öz bir şekilde bir mesaj vermek istiyorum sizlere: Ben yaş olarak çoğunuzdan büyüğüm ve geçmişte kötü bir eğitim hayatı geçirdiğimi itiraf etmem gerekiyor. Bugün başarabildiysem geçmişteki hatalarımdan ders aldığım içindir. Başarının sırrı gerçekten istemek ve hedeflerim doğrultusunda çok fazla çalışmaktan geçiyor. Bazıları gerçekten başaramayacak bu bir gerçek. Ancak pek çoğunuz istediğiniz takdirde verdiğiniz kadar emeğin karşılığını alacaksınız. Peşinden koşacağınız tek şey bilgi olmalı ve asla daha azıyla yetinmemelisiniz. Bilgiye aç bir şekilde her zaman daha fazlasını istemelisiniz. Zaten daha fazlası istenecek tek şey bilgidir. Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından öğrencilere başarı belgeleri ve Kavak Belediyesi tarafından meslek yüksekokulu birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne özel hediyeler takdim edildi.Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından gerçekleştirilen kep atma töreni ile program son buldu.