Oryantasyon Programında Yeni Öğrenciler Canik Kampüsünde Rektör Aydın ile Bir Araya Geldi

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsünde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı kapsamında öğrencilere yönelik oryantasyon toplantısı düzenlendi.
Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Genel Sekreter Salih Kesgin, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan ile birlikte çok sayıda akademisyen ve Canik Kampüsünde eğitim görecek birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Rektör Aydın: “Samsun Üniversitesine ve Samsun Üniversitesi Ailesine Hoş Geldiniz”
Programda ilk olarak kürsüye gelen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın açılış konuşmasında, “Bugün 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk günü. Üniversitemizin 5. yılında sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. 2018 yılında ‘nitelikli toplum için nitelikli ünivesite’ sloganıyla yola çıktık. Siz öğrenci kardeşlerimize daha nitelikli bir eğitim sunmak için çalışıyoruz. İlim beşikten mezara kadar takip edilmesi gereken bir olgu. Üniversite olarak çift anadala önem veriyoruz. İkinci diploma sahibi olmanın hayata atılmada etkili olduğunu görüyoruz. Sizden isteğim eğitim öğretim yönetmeliğini iyi okumanız. Kulaktan dolma bilgilerle ilerlemeyin. Hangi haklara ve yükümlülüklere sahip olduğunuza bakın. Oryantasyon sürecinde birimlerimiz size bilgi verecek. Bir diğer önemli nokta hocalarınızın peşini bırakmayın. Proje yazmayı öğrenin, Tübitak projelerine önem verin. Bütün öğrenci kardeşlerimizin düşündükleri bilgileri hayata geçirebilmeleri için hocalarıyla diyalog halinde olmaları gerekiyor. Oldukça seçkin bir eğitim öğretim kadromuz var. Üniversitenin bir görevi de topluma hizmettir. Topluma hizmetle ilgili projeleriniz olsun. Bizden, yerel yönetimlerden, hocalarınızdan isteklerde bulunun. Öğrenci toplulukları içerisinde mutlaka yer alın. Üniversite birlikte bir şeyler yapabilmenin yeridir. Bu toplulukları değerlendirin. Son olarak ifade etmem gerekirse benim kapım size her zaman açık. Gerek özel kalem vasıtasıyla, gerek hocalarımız vasıtasıyla gerekse e-posta ile bana ulaşabilirsiniz. Hiçbir şekilde çekinmeyin. Biz de bir zamanlar aynı sıralardaydık. Siz de gerekli çalışmaları yaptığınızda bizim yerlerimizi alacaksınız. Bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekiyor. Bu üniversiteyi sizinle birlikte geliştireceğiz. Ailelerinizin yaptığı fedakarlıkların çok fazla olduğunun altını çizmek istiyorum. Ailelerinizin güvenlerini boşa çıkarmayın. Onlara, ülkemize, milletimize layık olun. Bu coğrafyanın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Biz güçlü olursak bizi kimsenin yıkamayacağının altını çizeyim. Güçlü olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor. Türkiye 20 sene önce İHA’ları başkalarından alıyordu. Şu anda kendimiz üretiyoruz ve 30 ülkeye ihraç ediyoruz. Dünyanın üçte birine bütün bunları ihraç ederken aynı zamanda o ülkelerin hava sahasını kontrol ediyoruz. Biliyorsunuz yakın zamanda Samsun’da TEKNOFEST’i gerçekleştirdik. TEKNOFEST’ten sonra da Samsun’u savunma teknolojileri noktasında daha ileriye taşıyacağız. Samsun Üniversitesine ve Samsun Üniversitesi Ailesine hoş geldiniz” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Kariptaş: “Kendinizi Farklı Alanlarda Da Geliştirin”
Sonrasında sahneye gelen Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş yeni gelen öğrencileri ve katılımcıları selamladı. Kariptaş, ögrencilere hitaben, “Okullarınızı size verilen süre içerisinde bitirmeye çalışın. Kendinizi sadece okumuş olduğunuz alanlarda değil, farklı alanlarda da geliştirmenizi öneriyorum. Pandemi süreci henüz bitmedi, bunu sıfırlamak için azami miktarda dikkatli olmamız gerekiyor. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Çağan: “Hem Üniversite Hem Fakülte Olarak Hazırız”
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan fakülte hakkında bilgi verirken ” 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah hep birlikte sağlık ve huzur içinde bir akademik yıl geçiririz. Aramıza yeni katılarak fakültemizi daha büyük bir aileye dönüştüren öğrenci arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Umarım Samsun Üniversitesinde geçireceğiniz yıllar sizin geleceğe daha güvenle adım atmanıza yardımcı olur. Bütün kalbimle inanıyorum ki Samsun Üniversitesindeki öğrenim hayatınız akademik ve kişisel gelişiminize çok büyük bir katkı sunacaktır. Çünkü bizler Samsun Üniversitesi olarak üniversitenin, bilimin ve bilginin evrensel değerini çok iyi bilen bir kadrodan oluşuyoruz. Türkiye’nin en genç üniversitelerinden birisi olmamıza rağmen her konudaki gelişimimizle daha güçlü bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. Değerli öğrenci arkadaşlarım; Bizler Samsun Üniversitesinde geçireceğiniz yıllar boyunca araştırmayı, incelemeyi, özgür ve eleştirel düşünmeyi öğrenmeniz için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda hem üniversite hem fakülte olarak hazırız. Arkadaşlar bildiğiniz gibi oryantasyon yeni başlayanlara gereken tüm bilgileri vererek kılavuzluk yapmak adaptasyonunuzu kolaylaştırmak demektir. Oryantasyonla sizi her konuda önceden bilgilendirerek yönlendirmek ve yardımcı olmak temel amacımız. Şu an itibariyle başladığımız ve biraz sonra dersliklerde kendi bölümlerinizle devam edeceğiniz oryantasyon programı çerçevesinde üniversitenizi, fakültenizi ve bölümünüzü daha iyi tanıyacaksınız” dedi.

Konuşmaların sonrasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür Spor Daire Başkanlığı ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkililerinin öğrencilere bilgilendirme sunumu gerçekleştirmesinin ardından program son buldu.