Samsun Üniversitesi Biyomedikal Günlükleri’nin İlk Konuğu Prof. Dr. Ata Akın Oldu

Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Biyomedikal Günlükleri-1 adıyla program başlattı. Öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ve “Medikal Cihaz Sektöründe İnovasyon” başlığıyla online bir platform üzerinden gerçekleşen programın ilk konuğu Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Tıp Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ata Akın oldu.

Prof. Dr. Ata Akın: “İhtiyaca Yönelik Tasarım Yapılması Gerekiyor”

Medikal cihaz sektöründe inovasyon faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Prof. Dr. Ata Akın, medikal cihaz sektöründe daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için ne tür inovasyon çalışmaları ve neler yapılması konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Sonrasında, tıbbi cihaz geliştirme süreçleri ve Türkiye’deki durumdan söz eden Prof. Dr. Ata Akın, ihtiyaca yönelik tasarım yapılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Akın, “Bir tıbbi cihazın, fikir, prototip, ön klinik, klinik, regülasyon, pazar ve satış süreçleri çalışmaları sonucunda meydana geldiğini ve bu süreçler içerisinde en önemli kısmın klinik ve regülasyon çalışmaları olduğunu” ifade etti. Klinik denemeleri ve sonrasında regülasyon süreçlerini tamamlayamamış cihazların CE damgasını alarak pazara sunulamayacağının altını çizen Akın, konuşmasının devamında Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi hakkında bilgi verdi.

“Medikal Cihaz Sektöründe İnovasyon” başlıklı konuşma, dinleyenlerin aktif katılımı, soru ve katkılarıyla sona erdi.