Samsun Üniversitesi Öğrencileri Oryantasyon Programı İçin Ballıca Kampüsünde Buluştu

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile birlikte Mühendislik Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon programı düzenlendi.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Çam, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emin Erdem Maraş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşması için kürsüye gelen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Sizleri topluma ve millete faydalı olacak şekilde mezun etmeyi hedefliyoruz. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bizim üniversite olarak merkeze koyduğumuz ve üzerinde yükseldiğimiz alanlardandır. Havacılık ihtisaslı bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. İyi bir kampüse geldiniz. Havacılık noktasında ciddi bir kampüse geldiniz. Türkiye’de 10’un üzerinde havacılık fakültesi var biz ilk 3’teyiz. TEKNOFEST’e bakacak olursanız başarılarımızı görebilirsiniz. Bu yıl TEKNOFEST Samsun’da yapıldı. Gelecek yılın TEKNOFEST’i için hazırlıklar başladı. Öğrencilerimiz takımlarını oluşturmaya başladı. TEKNOFEST ile yol alan bir üniversiteye dönüştük. Daha önceki konuşmalarımda da ifade etmiştim. TEKNOFEST Samsun’a verildiyse Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin çok katkısı vardır. Laboratuvar çalışmalarımız devam ediyor. Kampüsümüzün sosyal imkanlarından ziyade verdiğimiz eğitimle o farkı yaratmaya çalışıyoruz. Her geçen gün üzerine koyarak devam ediyoruz. Sizin her talep ve ihtiyacınıza tüm arkadaşlarımız seferber. Gerekirse bize de ulaşabilirsiniz. E-posta atarak bize ulaşabilirsiniz. Sorunları elimizden geldiğince çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde kampüsümüzde yeni bir yurt da yapılacak. Ulaşım konusunda da yerel yönetimlerle ortaklaşa çalışıyoruz. Fakültemiz ikinci dönem yeni binalarına taşınmış olacak.

Arkadaşlarımız size çeşitli sunumlar yapacak. Sizden istediğim eğitim öğretim yönetmeliğini okumanız. Hangi haklara hangi ödevlere sahipsiniz buradan okuyarak öğrenebilirsiniz. Uzmanlık gerektiren konularla ilgili danışman hocalarınıza da ulaşabilirsiniz. Sizin daha iyi bireyler olarak yetişmeniz için buradayız. Belki içinizden yeni Selçuk Bayraktarlar, Haluk Bayraktarlar çıkacak. Bu ışık, yetenek ve istek sizde var. Sadece biraz üzerine gitmeniz gerekiyor. İHA teknolojisinde dünyada geldiğimiz yer belli. Diğer ülkeler bu alandaki ülkelerden gerideyken şimdi onlarla aynı ligteyiz. Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği yer belli. Sizlerin yaptığı çalışmalar da buna katkı sunacak.

Samsundaki sanayinin gelişmesinde mühendislik fakültemiz oldukça etkili olacak. Özellikle bilişim ve biyomedikal sektöründeki firmaları kampüsümüze davet ediyoruz. Öğrencilerimizden aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökmelerini istiyoruz. Yarın mezun olduğunuzda pratiği olanlar tercih ediliyor. Yabancı dili çok önemsiyoruz. Temel ve akademik İngilizceyi öğrencilerimize zorunlu tutuyoruz. Online imkanları da kullanarak yabancı dilinizi geliştirmeniz gerekiyor. Hatta ikinci bir yabancı dil öğrenmeniz faydanıza olur.

Mimarlık ve Tasarım Fakültemizdeki öğrenci arkadaşlarımız çok şanslı. Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz Türkiye’de alanında en iyi fakülte olma yolunda ilerliyor. İyi bir akademik kadromuz var. Sosyal imkan anlamında gelişime açık olarak ilerliyoruz. Herhangi bir problemle karşılaştığınızda bize ulaşmakta tereddüt etmeyin. Sizleri topluma ve millete faydalı olacak şekilde mezun etmeyi hedefliyoruz. Bu duygularla hepinize hoş geldiniz diyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından program Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile birlikte Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının bilgilendirme sunumlarıyla sona erdi.