Samsun Milletvekili Fuat KÖKTAŞ’dan Nezaket Ziyareti

Samsun Üniversitesi’nin kuruluşunda büyük emek veren ve sonraki süreçte karşılaşılan her türlü sorunla yakından ilgilenen Samsun Milletvekillerimizden biri olan Fuat KÖKTAŞ bey, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin KAYNAK’a ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Salih KESGİN’e de hayırlı olsun temennilerini ileten Milletvekilimiz Samsun Üniversitesi yönetimiyle fikir alışverişinde bulundu.
Prof. Dr. Mahmut AYDIN görüşmede “Samsun ekonomisinin gelişimi için her türlü desteği sağlayabilecek bir kadro teşekkül etmek için çaba sarf ediyoruz. Samsun imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların teknolojik donanım kapasitelerini geliştirmelerine katkı sağlayacak Fakülte ve Bölümleri açarak bu kararlılığımızı sergiledik. Samsunlu iş adamlarımızın birçoğunu ziyaret ederek üretim ve ihracatta öncelikli sektörlerin payını artıracak proje ve işbirliklerini geliştirmek için hazır olduğumuzu kendilerine ilettik. Sağlık ve deniz şehri olan Samsun’un bu alanlardaki beşeri sermaye ihtiyacını karşılamak amacıyla İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Bünyesinde Deniz İşletmeleri Yönetimi ve Sağlık yönetimi bölümlerimizi açtık. Ekonominin ulusaldan küresel bir boyuta taşındığı dünyamızın gerçeklerini görerek Uluslararası işletmecilik ve ticaret bölümümü de açmış bulunuyoruz. Bugün doğan çocukların %70’nin mesleğinin henüz icat edilmediğini bilerek ve düşünerek müfredatları mızı oluşturuyoruz.
Küresel rekabetin en önemli sektörlerinden Savunma sanayi ve uzay bilimlerinin ne denli önemli olduğu hepimizin malumudur. Sektörün önemine binaen şu an aktif olarak öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü Uzay ve Havacılık Mühendisliği Fakültemiz ile Sivil Havacılık Yüksekokulumuz bünyesindeki bölümlerimizi Türkiye’nin en çok rağbet edilen bölümleri arasına sokacak akademik, idari ve alt yapı çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ayrıca Bize bağlanan Kavak Meslek Yüksekokuluna da Doğalgaz, Elektrik ve CBS bölümlerini de katarak ilçemizin sosyo-ekonomik gelişmesine ciddi katkılar yapmayı hedefliyoruz” diye belirtti. Samsun Milletvekilimiz sayın Fuat KÖKTAŞ ise Samsun Üniversitesi’nin şehrin ekonomisine yapacağı katkılardan dolayı büyük mutluluklar duyduğunu ve şehrimize ikinci devlet üniversitesini kazandıran Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Samsunlular olarak müteşekkir olduklarını belirtti.
Son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mahmut AYDIN nezaketi için Milletvekilimize teşekkür etti.