Rektörümüz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ve Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Salih Kesgin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

İŞBİRLİĞİNE VURGU YAPILDI

Yeni görevi dolayısıyla Başkan Demir’e hayırlı olsun dileklerini ileten Rektörümüz Aydın, başarı dileklerini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Üniversitelerin bilim yuvaları olduğunu hatırlatarak, “Kültürel ve ekonomik kalkınma için üniversiteler hayatın içerisinde daha fazla olmalı” diyen Demir, “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim kalitesinin arttırılması, gençlerin bilimin ışığında geleceğe hazırlanması noktasında her türlü desteğe ve işbirliğine açığız. İlimizde bulunan Samsun Üniversitemizin dünyada en saygın eğitim kurumları olması için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın: “Büyükşehir Belediyemizin başta Sosyal Sorumluluk, Eğitime Destek, Altyapı ve Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Kültür ve Turizm gibi alanlarda ortaya koyduğu projeleri ilgiyle ve yakından takip ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz üstlendiği misyon gereği ilimizin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için atılması gereken adımları bir bir atmaktadır. İnanıyorum ki Büyükşehir Belediyemiz ve Samsun Üniversitemiz yapacağı ortak çalışmalar ve projeler ile şehrimizin gelişmesinde fark yaratacak pek çok faaliyete birlikte imza atacaktır.” dedi.

Rektör Aydın’a ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri ve temennileri dolayısıyla teşekkür eden Demir, “İnşallah önümüzdeki süreçte daha sık bir araya gelecek, şehrimiz ortak paydasında buluşacağız. Üniversite-belediye işbirliğini çok önemsiyoruz. Bir şehrin gelişmesinde de üniversitenin çok önemli bir faktör olduğu düşüncesindeyim. İnşallah birlikte çalışarak Samsun’u farklı bir model şehir haline taşıyacak adımları atacağız” dedi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kent geneli başta olmak üzere Samsun Üniversitesi için yapacakları destekler için teşekkür etti. Samsun Üniversitesinin en iyi yerlere gelmesi için gerekli çabayı göstereceklerini kaydeden Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde yeni başarılar elde etmeye çalışacaklarını da kaydetti.

Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde devam eden görüşmenin sonunda, Başkan Mustafa Demir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Samsun Üniversitesi ailesine teşekkürlerini ifade etti. Ziyaret sonunda Rektör Aydın, Başkan Demir’e hediye takdiminde bulundu.

Haber: SAMÜ Kurumsal İletişim Ofisi
Görsel: SAMÜ Görsel İletişim Tasarım Ofisi