Rektörümüz Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

​​Samsun Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Mahmut Aydın, basın mensupları ile Canik Kampüsünde gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıda Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ile Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Salih Kesgin’de bulundu.

Kahvaltı programının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın;
“Bölüm/programlarımızın açılmasından sonra hızlı bir şekilde öğretim üyesi alım sürecini başlattık. Herhangi bir aksiliğin olmaması durumunda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Canik Yerleşkesinde 8, Ballıca Yerleşkesinde de 3 bölümü öğrenci almaya hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde hem Canik Yerleşkesini aktif hale getirmiş olacağız hem de halen eğitim veren ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin bulunduğu Ballıca Yerleşkesinin alt yapı imkanlarını geliştirmiş olacağız.

Kavak Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), Gaz ve Tesisat Teknolojisi ve Elektrik Programlarına da öğretim elemanı alımı yaparak bu programları da 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına hazır hale getirmek için yoğun bir gayret gösteriyoruz.

Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin bulunduğu Ballıca Yerleşkesi’ni havacılığın ve biyomedikalin merkezde olduğu bir eğitim ve Ar-Ge sahası haline dönüştürmek için de planlarımızı yaparak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda Mühendislik Fakültemizi de bu yerleşkede kurarak açacağımız bölümlerle havacılık ve uzay konusundaki çalışmalarımıza hem eğitim hem de AR-GE desteği sağlamayı hedefliyoruz.

Türkiye’de Üniversitelerle ilgili yapılan yeni yapılanma sürecinde Üniversitelerin bir kısmı Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı (11 Araştırma ve 5 Aday Araştırma Üniversitesi bulunmaktadır) ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı (10 üniversite yer almaktadır) kapsamında yer almaktadır.

Samsun ve Üniversiteleri bu iki kapsamda da yer almamaktadır. Oysa Samsun birçok alanda özellikle Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Kapsamında yer almayı hak eden bir şehirdir. Zira birçok alanda bu şehrin bir potansiyeli vardır. Birçok tarım ürünlerinde en fazla üretimin gerçekleştiği ildir. Medikal cerrahi aletleri üretiminde hem bir birikim hem kümelenme vardır. Mobilya sektöründe şehir olarak ciddi kapasitemiz mevcuttur.

Samsun Üniversitesi olarak idari yapılanma sürecimizi tamamladıktan sonra bu tür konulara öncellik vereceğiz. Şu an mülkiyeti üniversitemize ait olan 60 adet ve her biri 1020 metrekare ve 3 adet her biri 5.000 metrekare olmak üzere toplamda 82.200 metrekare kapalı hangar alanımız mevcuttur. Şu an itibari ile bu hangarlarım büyük bir kısmı atıl durumdadır. Arsa üretme konusunda sıkıntı yaşayan Samsun’un hizmetine bu hangarları ahsis ederek şehrin ekonomisine katkı verme niyetindeyiz.

Bu hangarlarla ilgili düşüncemiz, Üretim odaklı bir teknoloji bölgesi oluşturarak, belirleyeceğimiz alanlarda üretim faaliyetlerini gerçekleştirecek müteşebbislerimize Devletin sağlamış olduğu indirim ve muafiyetlerden faydalanmalarına olanak sağlamaktır. Mesleklerin ve sektörlerin sürekli geçişkenlik yaşadığı günümüzde, gelecek vaadeden bölümleri açmak istiyoruz. Bazı bölümleri Samsun’un ihtiyacını dikkate alarak, Bazı bölümleri ise Ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak açtık.

Deniz Kenti Samsun için Deniz İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nü, Sağlık Kenti Samsun için Sağlık Yönetimi Bölümü’nü, Ticaretin ve Finansın küreselleştiği günümüz dünyasını düşünerek Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü’nü ve bir medeniyetin inşası için Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ni açtık.

Ancak bir kurumun başarısında iç paydaşlar kadar dış paydaşların da desteği oldukça önemlidir. Nitelikli bir üniversiteyi şehrimize kazandırmamız için Samsun Valiliğinin, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Canik ve Ondokuz Mayıs ilçe Belediyelerinin ve Kaymakamlıklarının, ulaşım hizmetini ifa edecek özel ve kamu kuruluşlarının, Ar-Ge, insan kaynakları ve akademik tecrübe ve birikimimizi esirgemek istemediğimiz sanayici ve işadamlarımızın verecekleri destekler bizim için çok kıymetli olacaktır. Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi İle yaptığımız ve yapacağımız protokoller bağlamında Ballıca Kampüsündeki bütün taşınırların üniversitemize devri konusunda mutabakata varılmıştır. Bu anlamda bugüne kadar desteklerini esirgemeyen tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

Konuşmasının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, basının mensuplarının yoğun gündemlerine rağmen zaman ayırarak gösterdikleri ilgi için tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Öğrenci Destek Hattı