Rektör Aydın’ın Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası Kutlama Mesajı

7 Nisan 1948’de Dünya Sağlık Örgütünün çalışmalarına başlamasına atfen her yıl 7 Nisan tarihi Sağlık Günü ve bugünü izleyen hafta Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Türkiye de 9 Haziran 1947’de ilgili yasayı çıkararak Dünya Sağlık Örgütüne katılan ilk devletlerden biri olmuştur. Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir insan hakkı olduğuna dikkat çeken bu hafta, sağlıklı toplumlar için en küçük yapı taşı olan bireyin de sağlıklı olması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu çerçevede tıp alanındaki bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına hizmet eden sağlık çalışanları, içinde yaşadığı topluma da mühim bir hizmet sunmaktadır. Çünkü kaliteli ve kapsayıcı bir sağlık ve sosyal güvenlik hizmeti, nitelikli bir toplumun oluşması bakımından önem taşımaktadır.

Samsun Üniversitesi olarak bünyemizde bulunan Sağlık Yönetimi Bölümümüz ile ilgili kuruluşlarda nitelikli sağlık hizmetlerinin devamlılığının sağlanabilmesi çerçevesinde sektöre nitelikli insanlar yetiştirmekteyiz. Son günlerde yaşanan koronavirüs salgını, sağlık sisteminin ve sağlık çalışanlarının hayatımızda ne denli önemli bir yeri olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmıştır.

Bu zor günlerde virüsle mücadele edilmesi ve toplumumuzun sağlıklı bir geleceğe sahip olması için başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm sağlık çalışanları canlarını hiçe sayarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarının 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü akabinde ise Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlar, sağlık hizmetlerinin yürütülmesindeki özverili gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.

Prof. Dr. Mahmut Aydın