Rektör Aydın’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 105. yıl dönümünü aziz şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anarak büyük bir gurur ve minnetle idrak ediyoruz. Anadolu’nun sonsuza dek bir Türk yurdu olacağını tüm dünyaya duyuran 18 Mart Çanakkale Zaferi, milleti için savaş meydanında süngüsünü imanının gücüyle birleştirerek korkusuzca çarpışan, çocuk denecek yaşta vatanı için canını hiçe sayarak şehit düşenlerin kahramanlık destanıdır. Türk milletinin zor zamanlarda fedakârca ve kahramanca verebileceği mücadelelerin mühim bir örneği olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, bu topraklarda yaşayanlar için birlik, beraberlik, dayanışma ve ortak geleceğe el birliğiyle yön verme arzusunun ilham kaynağı haline gelmiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferi ile yurdunu her şartta canı pahasına savunacağını kanıtlayan Türk milleti, 15 Temmuz 2016’da da bunu bir kez daha perçinlemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.