Rektör Aydın’ın 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Hayatı ve ahlakıyla tam bir örnek şahsiyet olan İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy Milli Mücadele döneminde vatanın istikbâli ve milletin hürriyeti için hiçbir sorumluluktan kaçmamıştır. O, Anadolu’da belde belde gezen bir veteriner, üniversitede ders veren bir profesör, halkı birliğe ve vatanın istiklaline çağıran cesur bir vaiz idi. Asla ümitsizliğe düşmeden memleketinin istikbali ve bağımsızlığı için çalışmaya devam etmesi onun şahsiyetini müstesna kılmıştır. Mili Mücadelenin mührü ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yılını idrak ederken bize böylesine anlamlı bir marş hediye eden milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyor; 2021 yılının Mehmet Âkif ve İstiklal Marşı Yılı olarak kutlanmasına vesile olanlara şükranlarımı arz ediyorum.

Prof. Dr. Mahmut Aydın