Rektör Aydın’dan 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Mesajı

Ülkemizin milli hedeflerine ulaşması yolunda havacılığın üstlendiği görevin önemi ve bilinci içerisinde olan üniversitemiz, Türk sivil havacılığına yönelik eğitimlerin profesyonel bir anlayış çerçevesinde bilim ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak, sektördeki paydaşlarla birlikte rekabete dayalı yürütmeyi, havacılık sektörüne uzman personel ve yönetici adayları kazandırmayı amaçlamakta araştırma-geliştirme faaliyetleriyle katkı sunmaktadır.

Samsun Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Havacılık Yönetimi bölümü ile havacılık eğitimini başlatmıştır. Bugün ise Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde bulunan Uçak ve Uzay Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Bakım ve Onarım bölümü ile Sivil Havacılık Yüksek Okulunda bulunan Havacılık Yönetimi bölümü, Pilotaj ve Hava Trafik Kontrol bölümü ile uluslararası standartlarda personel yetiştirmeye devam etmektedir.

Samsun Üniversitesi Türkiye’de yer alan uluslararası standartlarda personel yetiştirmeye devam eden kendi uçuş pistine sahip iki devlet üniversitesinden biridir. Bugün de yetiştirdiğimiz donanımlı insan gücümüz ile ülkemizin uluslararası arenadaki güçlü, prestijli yerinin önemli mesnetlerinden biri olan havacılığın ilerleyişine katkı sağlamayı hedefleyen bu yönde çalışmalarda bulunan Samsun Üniversitesi, Roket Takımı ile Amerika’da düzenlenen ‘IREC’ yarışmasında ‘En İyi Takım Ruhu’ Ödülünü alarak uluslararası alanda başarısını göstermiştir.

Havacılık sektöründe yetiştirdiğimiz donanımlı personellerimiz ile farkımızı gösterecek ülkemiz havacılık sektörünün en sağlıklı şekilde gelişmesi için Samsun Üniversitesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Üniversitemizin değerli öğretim elemanları ve personeli başta olmak üzere; bütün sivil havacılık çalışanlarının Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim