Ak Parti İl Başkanlığı’ndan Samsun Üniversitesi’ne Nezaket Ziyareti

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve parti il yönetimi Samsun Üniversitesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve İl Yönetimini Samsun Üniversitesi Merkez Rektörlük Ofisi’nde ağırladı. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı görüşmede Aksu, “Samsun Üniversitesi ilimizin adını taşıyan bir eğitim yuvasıdır. Şehrimizin adını taşıyan üniversite ilimiz için büyük bir kazanımdır. Ülkemizin hatta dünyanın çeşitli yerlerinden öğrencileri bünyesinde barındırıyor. Samsun Üniversitesi’nin ilimizdeki değeri göz ardı edilemez. Üniversitemize ve burada tahsiline devam eden öğrencilerimize elimizden gelen desteği vereceğiz.” diye konuştu.

Ziyaretleri için Ersan Aksu ve il yönetimine teşekkür eden Prof. Dr. Mahmut Aydın ziyaretçilere Samsun Üniversitesi hakkında bilgi paylaştıktan sonra, “Toplumun her kesimini kucaklayan bir kurumuz. Öğrencilerimizi şehirle entegre halde eğitmeye gayret ediyoruz. Kurumumuzda öğrenim gören yabancı öğrencilerimiz mevcut. Yurt dışından gelen talebelerimize gerekli önemi göstererek sadece eğitim anlamında değil ilimizdeki rutin hayatlarında da rehberlik ediyoruz, ilimizi ve ülkemizi tanıtıyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarımızda daha da yükselerek kurumumuzu ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmeye gayret göstereceğiz,” ifadelerinde bulundu.

Ziyaretin ardından Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ersan Aksu ve İl Yönetimi Samsun Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLMER)’nde dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkçe öğrenimi için Samsun’a  gelen yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın DİLMER’in, 2019 yılında kurulduğunu ve 7 Ekim 2019 tarihinde öğrenci kabul ederek eğitim-öğretim faaliyetlerine başladığını ifade etti. Rektör Aydın, Merkezde eğitim gören yabancı öğrencilere, Türkçe ve Türk kültürü eğitimi verilmekte, öğrencilerin ülkemize oryantasyonu için çeşitli kültürel faaliyetler ve geziler düzenlenmekte olduğunu ve ayrıca talep edilmesi halinde yabancı dil eğitimlerinin de verilmekte olduğunu kaydetti. Merkezin amaçları arasında yabancı dil öğretimini yaygınlaştırmak için uzaktan eğitim programları ve sınavları hazırlamak, yurtdışındaki çeşitli üniversite ve dil merkezleriyle işbirliği geliştirmek de olduğunu belirtti. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kuruluşları ile yabancı dillerin öğretimi konusunda çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. İngilizce, Arapça, Çince, Korece ve İspanyolca gibi birçok yabancı dili öğretmek, yabancılara Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmak istediklerini vurguladı.

Rektör Aydın, sözlerine “DİLMER’de Yurt dışındaki üniversitelerin Türkoloji bölümü öğrencilerine ve Türkiye’deki üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yabancı Diller bölümleri gibi bölümler ile Yönetim Kurulu kararıyla belirlenecek diğer bölümlerin son sınıf öğrencilerine ve mezunlarına meslekî tecrübeye yönelik uygulama programları sağlanmakta, stajlar yaptırılmakta, gerektiğinde bu çalışmalarla ilgili sertifikalar da düzenlenmektedir.” diyerek devam etti.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilen misafirler ve Rektör Aydın, öğrencilere başarı dileklerini sundu. Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin’inin de hazır bulunduğu ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.