Rektör Aydın “Ülkemizde Kenevirin Durumu ve Geleceği” Toplantısına Katıldı

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulan Kenevir Araştırmaları Enstitüsü ev sahipliğinde pandemi tedbirleri gözetilerek düzenlenen “Ülkemizde Kenevirin Durumu ve Geleceği” konulu toplantıya katıldı. Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ve AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda kenevir ekiminin Samsun ekonomisine olan etkisi istişare edildi.

Endüstriyel ve medikal alan başta olmak üzere dünya çapında önemli bir yer tutan kenevirle ilgili istişarelerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Mahmut Aydın, Türkiye’de kenevir ekim izni olan iller arasında yer alan Samsun’umuza endüstriyel kenevir ekiminin özellikle ekonomik bağlamda önemli katkıları olacağını söyledi. Misafirperverlikleri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a teşekkür eden Rektör Aydın, Kenevir Araştırmaları Enstitüsü’nün başarılı çalışmalarının devamını diledi. Oldukça verimli geçen toplantı, anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.