Rektör Aydın: Gençlere Değer Vermek, Geleceğe Güvenle Bakmaktır

19 Mayıs 1919’da şehrimiz Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilk adımı atılan Millî Mücadelemiz, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolüdür. Tüm dünyaya emsal teşkil eden İstiklal Mücadelemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Milletimizin bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve özveri ile geleceğe umutla bakmamızı sağlayan Millî Mücadelemiz, büyük bir milletin boyunduruk altında yaşayamayacağını, vatanın bölünmez bir bütün olduğunu bütün dünyaya ispat etmiştir. Zorlu mücadelelerin ardından kazanılan İstiklal Savaşı’mızı zafere taşıyan gün olan 19 Mayıs 1919 günü, aziz milletimizin yarınlarına birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile sahip çıkabilmesi için dayanak oluşturmaktadır.

Bir milletin varlığını sürdürebilmesi ve kalkınması ancak iyi eğitim almış, özgüveni yüksek, kendisini sürekli geliştirme çabasında olan gençler vasıtasıyla olmaktadır. Vatanımızı emanet ettiğimiz gençlerimize İstiklal Mücadelesine egemen olan şuuru kazandırabilmek ve vatanımızı bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek bizlere düşen bir sorumluluktur. Çünkü bir milletin geleceği olan gençliğe değer vermek, onları iyi yetiştirerek yarına hazırlamak geleceğe güvenle bakabilmek anlamına gelmektedir. Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı şehrin adını taşıyan üniversitemiz; araştırma, girişimcilik, inovatif düşünce ve yaratıcılıkla ülke sorunlarına çözüm üretmeyi ön planda tutan gençler yetiştirerek, dinamik eğitim-öğretim modeliyle ulusal ve küresel ölçekte katma değer yaratan bir üniversite olmayı hedeflemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığımız için mücadele veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr.  Mahmut Aydın