Rektör Aydın 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katıldı.

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının yanı sıra, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Yeni akademik yılın ülkemiz, aziz milletimiz ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) için hayırlara vesile olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen 2020-2021 Akademik Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Biz de Samsun Üniversitesi olarak törende yer aldık. Cumhurbaşkanımız bizlerle  YÖK Anadolu projesini paylaştı. Proje sayesinde  üniversitelerin daha gelişmiş üniversiteler ile el ele vererek akademik kaliteyi daha da ileriye götüreceğine inanıyorum. Ayrıca YÖK Sanal Laboratuvar projesi de akademik camia için bir başka önemli adım olacaktır. Bu değerli müjdelerle birlikte yeni akademik yılın Üniversitemizin akademik ve idari personeli, öğrencileri başta olmak üzere tüm akademik camia için hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlıklı günlerde bir arada olabilmeyi temenni ediyorum,” dedi.