Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan Rektör Aydın’a Ziyaret

60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı, 61, 62, 63, 64 ve 65. Hükümetlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı ziyaret etti.

Samsun Üniversitesi Rektörlük Şehir Ofisinde gerçekleşen ziyarette meteoroloji başta olmak üzere birçok farklı konu üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Mahmut Aydın: “Türkiye’de Sadece İki Üniversitenin Bünyesinde Bulunan Meteoroloji Mühendisliği Bölümümüz, Alanın Nitelikli İnsan Kaynağını Karşılamak İçin Çalışıyor.”

Rektör Aydın, “Meteoroloji Mühendisliği Bölümümüzde verilen eğitimle, ülkemiz için gerekli bilgi ve donanıma sahip meteoroloji mühendislerinin yetiştirilmesi için gayret sarf ediliyor. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde istihdam edilebiliyor. Bu çerçevede Türkiye’de sadece iki üniversitenin bünyesinde bulunan Meteoroloji Mühendisliği Bölümümüz, alanın nitelikli insan kaynağını karşılamak için çalışıyor. Şehrimizde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının bulunması üniversitemizin bu kurumlarla hem işbirliği gerçekleştirebilmesi açısından hem de öğrencilerimizin bölümlerinde teorik olarak öğrendikleri bilginin pratikte alanda yansımalarını görmeleri açısından önemli bir fırsat.” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Samsun Üniversitesinin, Meteoroloji Mühendisliği Bölümünün bulunduğu Türkiye’deki İki Üniversiteden Biri Olması Hem Samsun İçin Hem Ülkemiz İçin Önemli Bir Fırsat.”

Bakan Eroğlu, “Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ülkemizin en eski mühendislik bölümlerinden bir tanesi. Samsun Üniversitesinin, bölümün bulunduğu Türkiye’deki iki üniversiteden biri olması da hem Samsun için hem de ülkemiz için önemli fırsat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi ilgili kurumların nitelikli mühendis ihtiyacını karşılayarak ülkemize kazandıran Samsun Üniversitesini tebrik ediyorum. Siyaset yapıcılar olarak bu alanda üniversitemize her türlü desteği sunmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, “Suya Atılan İmza” kitabını Rektör Aydın’a takdim ederek misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkürlerini iletti. Rektör Aydın ise ufuk açıcı görüşlerinden ve ziyaretlerinden dolayı Bakan Eroğlu’na şükranlarını sundu.