Prof. Dr. Mahmut Aydın Cumhurbaşkanımız Tarafından Yeniden Rektör Olarak Atandı

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın tekrar Samsun Üniversitesi Rektörü olarak atandı. 15 Eylül 2022 tarihli ve 31954 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü olarak yeniden göreve getirildi.

Rektör Aydın, tekrar atanması dolayısıyla yaptığı açıklamada,

“06.09.2018 tarihinde kurucu rektör olarak atandığım Samsun Üniversitesi Rektörlüğü görevine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın takdir ve tensipleriyle tekrar atanmış bulunmaktayım.

Samsun şehri, kendi ismini taşıyan yeni üniversitesine kuruluşundan itibaren büyük bir ihtimam ve alaka gösterdi. Samsun Üniversitesi de şehirden yalıtılmış bir araştırma ve öğretim mekânı olarak kalmadı; şehirle etkileşim içerisinde, ürettiği bilgiyi insanların yaşam koşullarını iyileştirmek için kullanan dinamik bir yapı kurma yönünde her türlü çabayı sarf etti. Samsun, Karadeniz bölgesi, Türkiye ve dünya ölçeklerinin her birinde karşılık bulacak yeni araştırma alanlarımızla, işbirliklerimiz ve üretimlerimizle somutluk kazanan bilimsel, entelektüel ve kültürel bir odak oluşturma hedefimiz ilk günkü heyecanımızla devam ediyor.

Üniversite vizyonumuzu tarihsel mirasın ve mekânın hakkını verme, kültürel ve irfani köklerimize bağlı olma ve içinde bulunulan zamanın bilgi ve teknolojilerine dünya ile eş zamanlı olarak katkı sunma düsturları üzerine inşa ettik. Bu doğrultuda açtığımız her bir fakültemiz ülkemizin ve dünyanın bilimsel yönelimlerine uygun olarak acil somut sorunlara cevaplar üreterek görünür olmaya başladı. Halihazırda icra ettiğimiz hedeflerimizin yanı sıra Samsun Üniversitesini havacılık ile mimarlık alanlarında bir merkez yapma ve gelecek dört yılın sonunda ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri haline getirme azim ve kararlılığında olacağız.

Bağımsızlığımıza giden yolda ilk adımın atıldığı şehrin adını taşıyan üniversitemizin kurucu rektörü olarak atandığımda büyük bir gurur ve onur duymuştum. İkinci defa bu göreve layık görülmüş olmak bu gurur ve onuru taçlandırmış, akademik ve idari tüm çalışma arkadaşlarım ve paydaşlarımızla birlikte taşıdığımız sorumluluğu arttırmıştır. Geçmiş dört yılda bu sürece katkı sunan tüm personelimize, hak ettikleri en iyi eğitim imkanlarını oluşturmaya gayret ettiğimiz öğrencilerimize minnet ve muhabbet duyuyorum. Daha iyisine doğru hep birlikte yol alacağız.

Şahsımı ikinci kez Samsun Üniversitesi rektörlük görevine layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a ve Yükseköğretim Kurulu üyelerimize, rektörlük görevim boyunca ve yeniden atanma sürecindeki teşvik ve desteklerinden dolayı Samsun milletvekillerimize, Samsun Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ediyor; üniversitemizin kuruluşundan bu yana yanımızda duran ve desteklerini esirgemeyen herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.