Prof.Dr. İsmail Hakkı GENÇ People On the Move Konferansı

Üniversitemiz değerli bir ismi ağırladı. American University of Sharjah üniversitesinde ekonomi profesörü olan İsmail Hakkı GENÇ göç ekonomisine ilişkin görüşlerini “People On the Move” başlıklı konferansta üniversitemiz akademisyenleri ve ilgililerle paylaştı.

Üniversitemiz Canik yerleşkesinde Senato Salonunda yapılan konferansta son yılların önemli tartışma konularından birisi olan göç konusu ekonomik yönleriyle ele alındı. Prof. Dr. GENÇ sunumda “Dünya nüfusunun yaklaşık %3’ünün doğdukları toprakların dışında yaşamını sürdürdüğünü ve bu nüfusun hem bulundukları ülke hem de anavatanları üzerinde pek çok ekonomik etkisinin olduğunu vurguladı”. Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden birisi olan Suriyeli göçmenler konusuna da değinen GENÇ “yapmış oldukları çalışmalarda Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki fiyatlar genel seviyesi üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkilerinin olmadığı sonucuna ulaştıklarını belirtti”. Prof. Dr. İsmail Hakkı GENÇ’in sunumu sonunda öğretim üyelerimizin soruları ve konuya dahil olmalarıyla daha da ilgi çekici bir hal alan söyleşi, Prof. Dr. Genç’in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Söyleşide hazır bulunan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Genel Sekreterimiz Sayın Doç. Dr. Salih KESGİN ve Rektör Yardımcımızın Sayın Prof. Dr. Selahattin KAYNAK’ta Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı GENÇ’e teşekkürlerini sunarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN’ın günün anısına Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı GENÇ’e Mevlana figürlü tablo takdim etmesiyle söyleşi sona erdi.