Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF) Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF) Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde ve üniversitemizin içerisinde bulunduğu 6 paydaş üniversitenin destekleriyle Samsun’da başladı.

Fuarın açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve paydaş üniversitelerin rektörleri katıldı.

“Yetenek Her Yerde” temasıyla başlatılan fuarda Üniversitemiz, Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin yanı sıra bölgede faaliyet gösteren 200 iş veren firma yer alıyor.

Fuar alanında yerini alan Üniversitemizin standını ziyaret eden misafirlere, görevli akademik ve idari personelimiz tarafından üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgiler sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN da fuar alanında stant açan üniversitelerin, firmaların stantlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hem öğrenciler ve mezunlar hem de sektör açısından kariyer noktasında önemli katkılar sağlayan, interaktif bir program çerçevesinde birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşımının gerçekleştirildiği Orta Karadeniz Kariyer Fuarı yarın sona erecek.