Öğretim Üyelerimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Düzenlenen Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinin katıldığı törende Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın öğretim üyeleri ile birlikte üniversitemizi temsilen hazır bulundu. İlgili protokolün yanı sıra, üniversiteleri temsilen katılan akademisyen ve öğrencilerle birlikte yaklaşık iki bin kişi törende yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından yapılan müzik dinletisiyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, “Yeni YÖK” sloganıyla Yükseköğretim Kurulumuzun son yıllarda hızla hayata geçirdiği önemli reformlar ve bu reformlarla birlikte hayata geçirilen Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma, Araştırma Üniversiteleri, Dijital Dönüşüm ve YÖK 100/2000 Doktora Projeleri ile üniversiteleri kalite konusunda denetleyerek onlara rehberlik eden “Kalite Kurulunun” çalışmaları hakkında bilgiler vererek YÖK’ün “kendi beyin gücüne dayanarak kalkınan bir Türkiye” hedefiyle çalıştığının altını çizdi.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, eğitim-öğretim konusunun her zaman öncelikleri arasında ilk sırada yer aldığının ifade ettikten sonran akademisyenlerden, öğretmenlerden, resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerinden başlayarak veliler ve öğrenciler dahil eğitimin niteliğini artırma konusunda sözü olan herkese gönüllerinin ve kulaklarının açık olduğunu vurgulu bir şekilde ifade etti.

En büyük adaletsizliğin eğitim öğretim hayatındaki adaletsizlik olduğuna çünkü bu adaletsizliğin telafisinin çok zor olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanımız, göreve geldikleri günden itibaren eğitim öğretim konusunda mümkün olan en iyi imkânları gençlerimize sunmanın gayreti içinde olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere ödülleri takdim edildi.