Öğrenci Proje Başvurularına Yönelik Danışmanlık Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Eğitimi Tamamlandı

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında desteklenen, Doç.Dr.Cumhur Türk’ün yürütücülüğünde Samsun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen “Öğrenci Proje Başvurularına Yönelik Danışmanlık Yetkinliklerinin Geliştirilmesi” başlıklı eğitim etkinliği projesi tamamlandı. Samsun Üniversitesinin TÜBİTAK öğrenci projeleri ile TEKNOFEST yarışmalarında elde ettiği başarıları ve deneyimleri TR83 bölgesindeki akademisyenlere aktarmak, projelere katılım ve uygulama süreçlerine nasıl danışmanlık yapılacağı konusunda öncelikle genç akademisyenlerin kapasitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen projenin etkinlikleri Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde 7-9 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden akademisyenlerin katılımcı olarak misafir edildiği etkinlikte öğrenci projelerinde deneyimli akademisyenler eğitmen olarak görev aldı. Proje kapsamında teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 23 saat eğitim verildi. Eğitim, katılımcılara ve eğitmenlere belge takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.