Mayıs’tasarım Samsun İki Bin Yirmi İki Samsun Üniversitesinde Başladı

Mayıs’tasarım Samsun İki Bin Yirmi İki tasarım günleri Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği tasarım haftasının açılış programına Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sağlam, Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli, Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener ile birlikte Samsun Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Rektör Aydın: “Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz Alanın Pratik Sorunlarını Daha Yakından ve Zamanında Fark Edebilmek İçin Özen Gösteriyor”
Açılış programında konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Kültürel ve irfani köklerimize bağlı olma ve üzerinde yükseldiğimiz tarihsel mirasın hakkını vererek onu geleceğe taşıma esasına dayanan bir eğitim anlayışına sahibiz. Hem bölgesel hem de ulusal düzeyde, bilimsel, kültürel ve entelektüel anlamda bir odak noktası olma hedefine dayanan bu eğitim vizyonumuz doğrultusunda, temelden inşa ederek açtığımız her bir fakültemiz kendini göstermeye; ülkemizin ve dünyanın bilimsel yönelimlerine uygun olarak acil görünen sorunlara cevaplar üreterek görünür olmaya başladı. Türkiye’de teori ve pratik arasında açılmış olan makası kapama vizyonuna sahip, bu topraklarda vücuda gelmiş mimarlık mirasını önceleyen özgün bir öğretim programı sunan Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz öğrencilerin erken bir aşamada araştırmaya, şehirleşme konusunda kadim değerlere, bizzat pratikteki madde ve malzemeye olan ilgisini uyandırmak için çeşitli etkinlikler yaptı, bu amaca yönelik bir müfredat ile işe başladı. Fakültemiz, aynı zamanda ulusal ve uluslararası akademik, mesleki ve endüstriyel kuruluşlar arasındaki iş birlikleriyle alanın pratik sorunlarını daha yakından ve zamanında fark edebilmek için özen gösteriyor” dedi. Rektör Aydın ayrıca düzenlenen bu etkinlikle birlikte sadece kentteki mimarlık öğrencileri için değil aynı zamanda şehrin inşasında bir tasarım fikrinin inşasına ve kapsam alanının genişletilmesi, akademik birimler ve meslek odalarının birlikteliği, ortak bir fikrin yeşermesi ve kök salması, mekana, coğrafyaya ve burada olana dair farkındalığın gelişmesi, madde ile temasa ve malzemeyi tanıyıp dert edinmeyi, attığımız küçük fakat anlamlı bu adımla büyük hayaller kurmayı hedeflediklerini belirtti.

13 atölyenin gerçekleştirileceği ve mimarlık ile ilgili önemli isimlerle bir araya gelinecek olan Mayıs’tasarım Samsun İki Bin Yirmi İki tasarım günlerinde 3 sergi ve 3 gezi düzenlenecek. Etkinlik toplamda altı gün sürecek.

Etkinlik programına ulaşmak için tıklayın.