Kültür ve Sanatın Doğayla Harmonisi Projesi Gerçekleştirildi

Yürütücülüğünü Samsun Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Yıldırım’ın yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Kültür ve Sanatın Doğayla Harmonisi” başlıklı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi, 05-10 Eylül tarihleri arasında Vezirköprü ilçesinde gerçekleştirildi.

Bilimi ve sanatı doğa ile buluşturmayı ve doğa ile ilişkilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan proje kapsamında Vezirköprü ilçesinde yer alan tarihi mekan ve alanlarla birlikte Vezirsuyu Tabiat Parkı, kenevir ve ayçiçeği tarlaları, Çeltek Mesire Alanı, Şahinkaya Kanyonu ve termal kaplıcalar ziyaret edilerek kültürel, sanatsal etkinlikler ile doğa bütünlüğü sağlandı. Bu çerçevede Doğanın Gerçeği: Deprem, Drone İle Arazi Gözlemleri, Doğadan Gelen Mucize: Kenevir, Gelenekten Doğaya: Geleneksel Okçuluk, İklim ve Doğa, Doğa Yürüyüşü ve Fotoğrafçılık, Kendi Botanik Bahçem, Mitoloji ve Doğa, Doğada Oryantiring, Doğa ve Turizm, Doğa ve Kent Okuryazarlığı, Özgün Baskı Atölyesi, Yaratıcı Drama ile Doğa Oyunları, Halk Kültürü ve Doğa, Kültür ve Doğanın Medyada Yansıması gibi multidisipliner faaliyetler gerçekleştirildi.
Farklı şehir ve kurumlardan 20 eğitmenin katkı sağladığı ve hedef kitlesi Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Sevgi Evlerinde kalan ortaokul öğrencileri olan doğa kampı, katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.