Giresun Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Rektörlerinden Rektör Aydın’a Ziyaret

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı makamında ziyaret etti. Görüşme kapsamında Karadeniz Bölgesi’nde bulunan üç komşu şehrin üniversitelerinin birlikte geliştirebilecekleri faaliyet ve projelere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Rektör Aydın: “Kalkınma ve Gelişim Ufkuyla Hareket Etmeliyiz”

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı Samsun Üniversitesi Canik Kampüsünde bulunan makamında ağırlayan Rektör Aydın, “Bölgemizde yer alan üniversitelerle ilişkilerimizi yakın tutmak bölgemizin gelişimi açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle bölgemizdeki üniversitelerimizin kıymetli rektörleri ile istişarelerin ve işbirliklerinin önemi bizim için daha da artmaktadır. Kentlerimizin ve bölgelerimizin kalkınması ve gelişimi için üniversitelerimizin rektörleri ile etkileşimimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yılmaz Can ve Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan’a nazik ziyaretleri ve üniversitemize olan ilgileri için teşekkür ediyorum,” dedi.
Rektör Can: “Bölgemizin Gelişimi İçin Etkileşimi Sürdürmeliyiz”
Karadeniz Bölgesi’nin güzide şehirlerinin isimlerini taşıyan Samsun, Giresun ve Ordu üniversitelerinin bölgenin gelişimi için etkileşimi sürdürmesi gerektiğine işaret eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, üniversiteler arası işbirliğinin artırılmasının şehre, bölgeye ve ülkeye önemli katkıları olacağını belirtti.
Rektör Akdoğan: “Ufuk Açıcı İstişarelerde Bulunduk”
Yeni dönemde karşılıklı yürütülebilecek projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, görüşmenin ilerleyen günlerde yapılabilecek işbirlikleri için ufuk açıcı istişarelere vesile olduğunu söyledi.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan konuk severliklerinden dolayı Rektör Aydın’a teşekkür ederken ziyarette Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin de hazır bulundu.
Üniversiteler arası işbirlikleri ve gelecek dönem projelerine ilişkin istişarelerin yapıldığı ziyaret, hediye takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile son buldu.