Genel İngilizce Programı Önkayıtları Başlıyor

Genel İngilizce Programı

Eğitim Adı  Genel İngilizce Programı
Eğitim Tarihleri Başlangıç: 4 Ağustos 2020, SalıBitiş:27 Eylül 2020 Pazar
Eğitim Süresi  8 hafta (1 Kur: 36 Saat)
Eğitim Koordinatörü Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Eğitmen ÖĞRETİM GÖREVLİSİ: ÜNAL SÜEROĞLU
Eğitim Ücreti  900 TL
Önemli Not Katılımcılar: 15 Yaş ve ÜstüÖn Kayıt Tarihleri: 27-29 Temmuz

Minimum Sınıf Mevcudu: 7 Kişi

Seviye Tespit Sınav Yeri: Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, ONLINE

Seviye Tespit Sınav Tarihi/Saati: 29.07.2020/Saat: 17:00

Eğitim Ücreti: Birim Fiyat uygulaması yapılır, 1 ders 25 TL’dir.

Amaç: Genel İngilizce Programının amacı öğrenciye temel dil becerilerini (okuma, yazma, dinleme, konuşma) kazandırmak ve bu becerileri günlük yaşamlarında kullanmalarını sağlamaktır. Kursiyerlerin belirli bir sabit ders sisteminde sıkıştırılmadan, hızlı, akıcı, anlaşılır ve etkili bir biçimde İngilizce öğrenmesini sağlamak hedeflenmektedir.

Eğitim/Kurs İçeriği

Kurslarımız, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na (CEFR) uygun olarak A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde düzenlenir. Kursiyerlerimizin dil yeterlilik düzeyleri seviye tespit sınavıyla belirlenecektir ve kendi düzeylerine uygun sınıflarda eğitim alacaklardır.

İÇERİĞİ (AVRUPA DİLLERİ ORTAK ÇERÇEVE PROGRAMI (CEFR) İLKELERİNE GÖRE)

A1 Seviyesi Somut bir türdeki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan günlük konuşma ifadelerini ve çok temel ifadeleri anlayabilir ve kullanabilir.Kendisini ve diğer kişileri tanıtabilir ve nerede yaşadığı, tanıdığı kişiler ve sahip olduğu şeyler gibi kişiler bilgiler hakkında soru sorup yanıtlayabilir.

Karşısındaki kişi yavaş ve net konuştuğunda ve yardım etmeye hazır olduğunda diğer kişilerle basit yolla iletişim kurabilir.

A2 Seviyesi Çok küçük anlık alanlarla ilgili sıklıkla kullanılan cümle ve ifadeleri (örn. çok temel kişi ve aile bilgileri, alışveriş, yerel konum, istihdam) anlayabilir.Bilindik ve rutin konularda, basit ve doğrudan bilgi alışverişi gerektiren temel ve gündelik konularda iletişim kurabilir.

Geçmişinin, bulunduğu ortamın ve anlık ihtiyaç gerektiren alanların tasvirini basit terimlerle açıklayabilir.

B1 Seviyesi İşte, okulda, boş zamanda vb. düzenli olarak karşılaşılan bilindik konularda açıkça belirtilen standart şeylerin ana noktalarını kavrayabilir.Bu dilin konuşulduğu bir bölgede seyahat ederken ortaya çıkacak çoğu durumu idare edebilir.

Bilindik olan veya kişisel ilgi alanı içerisinde yer alan konularla ilgili basit metinler üretebilir.

Deneyim, etkinlik, hayal, umut ve hırslarını açıklayabilir ve fikir ve planlarıyla ilgili kısa sebep ve açıklamalar sunabilir.

B2 Kendi uzmanlık alanındaki teknik tartışmalar dâhil olmak üzere, hem somut hem de soyut konulardaki karışık metinlerin ana fikirlerini anlayabilir.Ana dili İngilizce olanlarla yapılan konuşmalarda, her iki taraf için de kasılma yaratılmadan iletişim sağlamayı mümkün kılan bir akıcılık ve spontanelik seviyesinde etkileşime geçebilir.

Geniş yelpazedeki konularda net ve ayrıntılı metinler üretebilir ve tartışmalı bir konu ile ilgili çeşitli avantaj ve dezavantaj seçenekleri sunarak görüşünü açıklayabilir.

Hafta içi / hafta sonu esnek Haftada 2 gün, 3 saat senkron, 2 saat asenkron ders yapılır Haftada 5 saat

DEĞERLENDİRME:4 hafta sonra Ara Sına (%40) ve kur sonunda Final Sınavı (%60) yapılacaktır. Sınavda okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri işlenen konular bazında test edilecektir.  Ayrıca, her bir ünite sonunda Quiz yapılacak ve kursiyerlere ilerlemeleriyle ilgili geri dönüt verilecektir.

Belgelendirme: Kursa devam eden katılımcılara Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından onaylı katılım belgesi verilecektir.