Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Tanıtım ve Bilgilendirme Seminerleri Yapıldı

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Erasmus Ofisi, “Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi” kapsamında Canik, Kavak ve Ballıca yerleşkelerinde öğrencilere yönelik tanıtım ve bilgilendirme seminerleri düzenledi.
Erasmus Ofisi personeli Burcu AVCI tarafından verilen seminerlerde KA-103 Programı dâhilinde öğrenim ve staj hareketliliğine ilişkin bilgiler verildi. Yurt dışına gidecek öğrencilere yönelik gerçekleştirilen toplantılarda öğrenim ve staj hareketliliklerin amacı, yapısı, programa katılım şartları, öğrenim ve staj imkânları, program ülkeleri ve hibe miktarları hakkında sunum yapıldı. Dinleyicilere, hareketlilik faaliyetlerinden yararlanacak olan öğrencilerin farklı kültürler ile etkileşime girmeleri sayesinde akademik gelişimlerinin yanı sıra iletişim becerileri ve özgüven artışı gibi bir takım sosyal değişim ve dönüşümlerine de katkıda bulunacağı vurgusu yapıldı.
Seminerler Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selman KOBANOĞLU’nun katılımcıların sorularını cevaplandırması ile sona erdi.