Diyanet İşleri Eski Başkanlarından Rektörümüze Ziyaret

Diyanet İşleri Eski Başkanları Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünaldan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a Nezaket Ziyareti

Diyanet İşleri Eski Başkanları Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette söz alan Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bilgi ile ilim arasındaki farka dikkat çekerek “Bilgi denildiğinde elbette onun birinci özelliği ilim niteliğinde olmasıdır. Yoksa bilgisayarlar insandan daha fazla bilgi sahibidir. Bu yüzden insanlara bilgi yüklemek yetmez. O bilginin niteliği de önemlidir. Bu nitelik bilginin bir ahlaka ve sorumluluğa dönüşmesi için gereklidir. Eğitim de bu dönüşümün odak noktasıdır. Üniversitelerde verilen eğitimin, bilginin bir ahlaka ve sorumluluğa dönüşmesinde büyük rolü bulunmaktadır. Samsun Üniversitesi’nin de bilginin ilme dönüştüğü bir kurum olması, en büyük dileğimizdir” dedi.

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise sosyal bilimlerin yeni baştan düşünülmesi ve toplumu kuşatan, onun sorunlarına odaklanan bir ilim müfredatı oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Üniversitelerin bu bağlamda ortaya çıkan yenilikleri takip edip bunları toplumun yapısına uyarlamak suretiyle sosyal değişim ve gelişime öncülük etmelerinin arzulandığını vurguladı.

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal da “Görevlerimizi sadece memuriyet zihniyeti ile yaparsak devlete karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Oysa görev ve sorumluluğumuz bununla sınırlı değildir. Daha da önemlisi Allah’a karşı sorumluluk ve hesabımızdır. Aldığımız görev ve sorumlulukları ibadet bilinç ve şuuru, Allah rızası ve ilahi aşk ile yerine getirmezsek o zaman Allah’a karşı vereceğimiz hesabımız da tam olmaz.” diyerek “Allah, edindiğiniz bu kutsal vazifenizi hakkıyla yerine getirmenizi nasip eylesin” dua ve temennisinde bulundu.

Rektör Aydın ise Samsun Üniversitesi’nin vizyon ve misyonunda, toplum temelli olmak kaydıyla değişimleri dikkate alan bir “gelişim”in bulunduğuna dikkat çekerek bu bağlamda sosyal ve temel bilimlerin kurum bünyesinde barındırılmasıyla arzulanan hedeflere çok yönlü bir şekilde ulaşmak adına çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen her biri kendi alanında söz sahibi yetkin bir akademik kadro ile yola çıktıklarını belirten Rektör Aydın, hem bölgemiz hem de ülkemiz adına uluslararası standartları yakalamış, üniversite kavramının içerdiği evrensel niteliği özümsemiş ve bu değerleri toplumla birlikte hayata geçirmeyi şiar edinmiş “kurum” olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aydın ufuk açıcı temennileri nedeniyle konuklarına teşekkür etti.