Cumhurbaşkanlığı Heyeti’nden Samsun Üniversitesine Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları İhsan Şener ve Oktay Saral ile Kurul Üyeleri Prof. Dr. Tarkan Oktay, Dr. Mehmet Karabay ve Fazlı Kılıç Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünü ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’dan Samsun Üniversitesinin kuruluşundan itibaren üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanlığı Heyeti; Uçuş Akademisi, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Uçak Bakım ve Onarım Bölümü, SHY-145 Onaylı Hava Aracı Bakım Alanı, SHY- 147 Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Alanı, Samsun Üniversitesi Havaalanı, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi ve içinde Makine Mühendisliği öğrenci laboratuvarı olmak üzere çeşitli uygulama atölyelerinde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Heyeti Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünün endüstriyel miras olarak görülerek eldeki malzemelerin tekrar hayata kazandırılması ve mekan hafızasını korumaya dönük yaklaşımlardan dolayı takdirlerini iletti.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, yol gösterici öneri ve tavsiyelerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı Heyeti’ne şükranlarını ifade etti.