Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi

Samsun’da üçüncüsü düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül töreni, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Coşkun ESEN, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, Eğitim-Bir-Sen bir ve iki nolu Şube Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, eğitim kademesinde bulunan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla AKM Konferans Salonunda 09:30’da icra edilmiştir.

Törende Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN yaptığı konuşmada, proje sahibi sendikalara teşekkür ederek, sendikacılığın sadece üyelerinin haklarını savunmak değil, eğitim gibi alanlarda da faaliyet göstermek olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmelerin, çocuklarımızı kitap okumaktan gittikçe uzaklaştırdığına vurgu yapan Rektörümüz, bu tarz projelerin diğer STK ve sendikalara örnek olması gerektiğini vurguladı. Konuşma sonrasında, ödül alan öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Genç Memur-Sen Genel Başkanlığının; 2018-2019 eğitim öğretim yılında bilge nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye geneli resmi/özel tüm lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi “Kompozisyon ve Ürün Geliştirme Yarışması” düzenlenmesi planlanmıştır.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin üç temel öğesi vardır: Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, öğrencilerin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyası geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir.

Proje, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 1521 öğrencinin katılımıyla icra edilmiştir.