Başkan Demir Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile biraraya geldi. Başkan Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’la birlikte öğrencilerin projelerini inceledi.

Rektör Aydın: “Türkiye’nin En İyi Mimarlık Fakültesi Olmaya Adayız”

Söyleşide konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Öğrencilerimiz aldıkları teorik bilgiyi fakülteden çıkmadan uygulamaya yönelik eğitim alıyorlar. Bu konuda iddialıyız. Türkiye’nin en iyi mimarlık fakültesi olmaya adayız. Başkanımıza geldiği ve bu söyleşiye katıldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Demir: “Mimarlık Geleceği Projelendirmektir”

Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde aldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilik yıllarındaki tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Başkan Demir, “Mimarlık, bilgi ve hayatın bize kazandırdıklarıyla geleceği projelendirmektir. Mimarlık sanattır. Mimarın tüm yaşam biçimlerine saygısı olan birisi olması gerekir. Sadece mimarlık için değil, diğer meslekler için de aynı durum söz konusu. Mimarlık veya mühendislik gibi mesleklerde meslekler icra edilirken ideolojilerden sıyrılarak hareket edilmesi gerekir. Bu niteliğin gereğidir. Ruhu ve aklı hür olmayan insan sanatçı olamaz. Bizim kültürümüzü gelecek kuşaklar için hayata göre tasarlamalısınız” diye konuştu. Mimarlık eğitimi almaktan her zaman mutlu olduğunu belirten Başkan Mustafa Demir, öğrencilere bazı müjdeler de verdi. Ulaşım konusunda gelen sorular üzerine “Türkiye’de ilk kez hızlı şarj edilebilen otobüslerimizi bu kampüsten başlatarak Çarşamba Havaalanına kadar götüreceğiz. Bu kampüsü Türkiye’de en verimli kampüslerden birisi haline getirmeye çalışacağız. Geleceğin ve Türkiye’nin ihtiyacı olan mimarlar olacaksınız” dedi. Son olarak öğrencilere Türkiye’deki bazı mimari eserleri fırsat buldukça görmeleri gerektiğinden bahseden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mimarlık fakültesi öğrencilerinin Samsun içerisinde yapacakları her türlü teknik geziye destek olacaklarının müjdesini verirken, “Türk-İş Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yere yapılacak olan kütüphanemizin projesini arkadaşlar takip edebilirler. Bunun gibi yapmış olduğumuz, çevre ve şehircilik ile ilgili projeleri arkadaşlarımız inceleyebilirler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bulunan Millet Kütüphanesi, Haliç Kongre Merkezi, Taksim Camii, Danıştay Binası gibi yapıları görmenizi tavsiye ederim. Öğretmen öğrenci ilişkisi değil, bir usta çırak ilişkisi gütmelisiniz. Dijital teknolojiyi kullanmayı bilmelisiniz. Şimdi sizin yaşınızda olup burada bulunan hocalarınızdan mimarlık eğitimi almayı isterdim. Öğrencilerimize, evlatlarımıza bütün kapılarımız açık. Burada bulunan öğrencilerimize tekrar tekrar belirtiyorum” dedi.

Soru cevap kısmının ardından tamamlanan söyleşiden sonra Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’la birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyet Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde yapımı devam eden binalarda incelemelerde bulundu.