Bakan Demircan’dan Rektör Aydın’a Ziyaret

65. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevinde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun il Başkanı Ersan Aksu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Ak Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hilmi Eker’den oluşan heyet Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin’in de hazır bulunduğu görüşmede Bakan Demircan Samsun Üniversitesi’nin kurulması ile şehrimizin “Üniversite Kenti” olma yönünde önemli bir kazanım sağladığını belirti. Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde milletvekilleriyle birlikte Samsun’a ikinci devlet üniversitesinin açılması için yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade eden Bakan Demircan, Samsun Üniversitesi’nin Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın hocamızın yönetiminde gençlerimizin nitelikli birer mezun olarak topluma kazandırılacak eğitim ortamı sunacağına olan inancını ifade etti.

Samsun milletvekilleri olarak belediye başkanlarımızla birlikte Samsun Üniversitesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kırcalı, spor ve turizm şehri olan ilimizin ikinci üniversite ile eğitim alanında da ilgi odağı olacağını vurguladı. Rektör hocamızın üniversitenin gelişimi için gösterdiği çabaya yakından şahit olduklarını ifade eden Kırcalı, Samsun Üniversitesi’nin 2019-2020 akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile Rektör Aydın, Samsun Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar kat edilen süreç ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında genel bir değerlendirme yaparak bilgilendirmede bulundu. Fakülte ve bölüm tercihlerini ülkemizin ihtiyaç duyacağı alanlara göre belirlediklerini belirten Rektör Aydın, üniversite olarak havacılık teknolojisi ve biyomedikal alanında ön plana çıkmak istediklerini söyledi. Türkiye’nin en genç devlet üniversitelerinden biri olan Samsun Üniversitesi’nin YKS sonuçlarına göre tüm bölüm kontenjanlarının dolduğunu söyleyen Rektör Aydın, nitelikli bir eğitim ortamı ve tecrübeli akademik kadrosu ile üniversitemizin öğrencilerini beklediğini ifade etti.