Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Gençlere Çağrı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GENÇLERE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 20.04.2020 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yeni bir programın duyurusunu yaptı ve “3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanımız sözlerine şu şekilde devam etti: “Evde Kal Türkiye” sloganıyla gönüllü karantina uyguladığımız şu günlerde özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Dünyada yıldızı her geçen gün daha da parlayan yazılım sektörü sizleri bekliyor. Bunun için 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırladığı proje kapsamındaki eğitimler, özellikle BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. Hali hazırda, 13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim bu sitede hizmet veriyor.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE BİR MİLYON İSTİHDAM

Yılsonuna kadar eğitim sayısı 100’e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip, özgeçmişlerini kayıt ettirmektir. Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri sistemdeki özgeçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar güvenlikten, veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilebilme olanağı kazanacaktır. Böylece gençlerimiz Korona (COVID-19) günlerini geleceklerine ışık tutacak bir fırsata çevirebilecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sözlerini “Bu programın ülkemizin yazılımcı ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum.” şeklide tamamladı.

E-DEVLET İLE GİRİŞ

BTK Akademi Eğitim Portalı tamamen ücretsiz. Programdan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz yapması gereken tek şey e-devlet şifresiyle sisteme katılmak ve alanında uzman kişilerce verilen eğitimleri takip edip, sertifikalarını almak ve güçlü bir özgeçmiş oluşturmak.

SAMÜ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN BTK AKADEMİ PROGRAMINA KATKI

BTK Akademi Eğitim Programına bir katkı da üniversitemiz Yazılım Mühendisliği Bölümünden yapıldı.  Yazılım Mühendisliği Bölümümüzde Öğretim Üyesi olarak görev yapan hocamız Dr. Öğr. Üyesi Zafer CÖMERT’in, 22 saatlik “Algoritma Tasarımı” eğitimi BTK Akademi Portalı altında yayımladı.

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MAHMUT AYDIN’DAN PROGRAMA DESTEK

Konuyla ilgili olarak Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın: “Yazılım, dünyada her geçen gün daha önemli hale gelen bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı sistemler, gelişmiş otomosyonlar, mobil uygulamalar ve hayatımızın her alanına etki etmeye başlayan yapay zekâ teknolojisi ile ilgili her geçen gün yeni bir ilerlemenin haberini alıyor ve takip ediyoruz. Bu alanda nitelikli iş gücü yetiştirme konusundaki en büyük görev, elbette üniversitemize düşüyor. SAMÜ ailesi olarak “3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen programı” destekliyor, ülkemiz, milletimiz ve bilhassa öğrencilerimiz için programın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.