Samsun Üniversitesi Rektör Danışmanlığına Dr. Öğr. Üyesi Melahat Cihan Atandı

Samsun Üniversitesi Rektör Danışmanlığına Dr. Öğr. Üyesi Melahat Cihan Atandı. Melahat Cihan İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Yine İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Mühendisliği Anabilim dalından 2011’de yüksek lisans, 2017’de doktora derecelerini aldı. 2011-12 yıllarında Türk Hava Kurumu Üniversitesinde, 2012-17 yılları arasında Anadolu Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2018 Ocak ayı itibariyle Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda çalışmalarına devam etmektedir.

İTÜ-Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarında tamamlanmış̧ ve Eylül 2009’da Hindistan’dan uzaya fırlatılmış Türkiye’nin ilk uydularından biri olan İTÜpSAT-1 uydu projesinde görev almış, bu projede yapısal tasarım ve testler üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2010-11 yılları arasında İTÜ-Kontrol ve Aviyonik Laboratuvarı tarafından yürütülen İTÜpSAT-II projesinde uydu yapısal tasarımı görevini tamamlamıştır. 2018 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk roket yarışmasında, akademik danışman olarak öğrencileri ile katıldığı Kızılırmak roketi ile yüksek irtifa kategorisinde ikincilik derecesini almışlardır. Uzmanlık alanları, roketlerin dinamik kararsızlıkları, roket itki sistemleri ve uzay araçlarının tasarımı üzerinedir.