Samsun Üniversitesi’nde Bir İlk!

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nün geliştirdiği Kızılırmak ve Yeşilırmak roketleri, TEKNOFEST İstanbul’a katılarak üniversitemizi temsil edecek.  Büyük bir emek ve zaman harcanarak yapılan Kızılırmak, Yeşilırmak roketleri TEKNOFEST İstanbul’da yarışacak. Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde yapılan Kızılırmak ve Yeşilırmak adlı roketler üzerinde TEKNOFEST İstanbul için son hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun’daki Kızılırmak ve Yeşilırmak’tan esinlenerek isimlendirilen roketlerin üniversitelerinde geliştirilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Yürüttükleri çalışmanın Türkiye’nin savunma sanayisi için önem taşıdığına işaret eden Prof. Dr. Aydın, “Ülkemizin savunma sanayisine ciddi katkıları olabilecek, bizim için de onur ve gurur verici bir çalışma. Bundan sonra daha da geliştirerek başarılı işler yapacağız. Bu gibi savunma sanayimize ve ülkemize faydalı tüm çalışmalar desteklenerek daha fazla üretim yapılması sağlanmalıdır. Bu noktada üniversite olarak üzerimize düşen ne ise yapıyoruz. Bu roketlerin tasarlanmasında, yapılmasında emeği geçen akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Melahat Cihan da roketlerin 10 kişilik takımla 8 ayda yapıldığını, son teknik bakım ve kontrollerinin yürütüldüğünü, her iki roketin de farklı ebat ve özelliklerde olduğuna dikkat çeken Melahat Cihan, “Türkiye’de ilk kez bir roket yarışması yapılıyor. Biz de ilk kez böyle bir yarışmaya katılıyoruz” dedi.

TEKNOFEST İstanbul’da iki takım halinde yarışacaklarını belirten ve roket alanında 30 takım bulunduğunu söyleyen, Melahat Cihan, yarışmayı çok önemsediklerinin altını çizerek, “Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor. Çok yeni bir üniversite ve çok yeni bir bölüm olarak böyle bir yarışmaya katılmak bizler için çok önemli. Hedefimiz dereceye girebilmek” değerlendirmesinde bulundu.

Öğrenci Destek Hattı