Rektörümüzün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN, 28 Mart 2019 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde bir dizi ziyarette bulundu.
İlk olarak Genel Müdür Prof. Dr. Temel KOTİL’i ziyaret eden rektörümüze, rektör yardımcımız ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizin dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu da eşlik etti. Görüşmede üniversitemizin fiziki şartları ve akademik personeliyle ilgili bilgilerin paylaşılmasının ardından havacılık ve uzay araştırmaları alanında işbirliği imkanları üzerinde duruldu. Oldukça yapıcı ve verimli geçen görüşmede, üniversitemize hem akademik hem de proje desteği vermekten mutlu olacaklarını ifade eden Genel Müdür Prof. KOTİL, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek rektörümüze yerli imkanlarla geliştirilip üretilen ilk genel maksat helikopteri GÖKBEY’in maketini hediye etti. Görüşmede ayrıca akademi başkanı Prof. Dr. Mehmet Arif ADLI ile TÜRKSAT Teftiş Kurulu İdari Uzmanı Adnan ÇELİK de yer aldı.
Daha sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’ne geçen rektörümüz, burada merkez müdürü Adem KAHRİMAN tarafından karşılandı ve çalışması devam eden 6A uydusu ve testleri hakkında bilgi alarak, ülkemizin uydu teknolojisinde sağladığı muazzam ilerlemeyi yakından görme fırsatı buldu.
Her iki ziyarette Havacılık ve Uzay Sanayimizin son yıllarda kat ettiği olağanüstü gelişmeleri yakından gören rektörümüz, bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bulunan bir üniversitenin rektörü olarak ülkemize ve aziz milletimize hizmet için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde araştırmayı ve AR-GE’yi merkeze alan bir üniversiteyi hayata geçirmek için aşkla çalışma bilincinin kendilerinde pekiştiğini ifade etti.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayiini ziyareti öncesi kadim dostu Adnan Çelik ile TÜRKSAT’ı da ziyaret eden rektörümüz, burada Türksat Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa ÇAVUŞOĞLU ile biraraya geldi. Daha sonra Türksat Şehit Ahmet Özsoy Merkezi’nde bulunan, Bilim Müzesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. TÜRKSAT ziyaretinde son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde TÜRKSAT’a yönelik saldırıda şehit olan Ahmet ÖZSOY ve Ali KARSLI anısına yaptırılan TÜRKSAT Şehitler Anıtı’nı da ziyaret eden rektörümüz tüm şehitlerimize dua etti.