Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2019 Yılı 1. Toplantısı, Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın başkanlığında Samsun Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK, Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  heyeti, öğretim üyeleri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan  valimiz Sayın KAYMAK, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırma gayesiyle ortak bir işbirliği modeli olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bu proje kapsamında Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği üçgeninde yapılacak olan tüm çalışmaları önemsediklerini ifade ederek bu doğrultuda yapılacak her türlü girişimi destekleyeceklerini söyledi.

Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN ise şehrin ve dolayısıyla ülkenin kalkınmasında o şehrin tüm bileşenlerinin koordineli  bir şekilde hareket ederek şehrin dinamikleri ve potansiyelleri de dikkate alınarak yapılacak olan projelerin büyük rol oynadığına dikkat çekerek, Samsun şehrinin kalkınmasında önemli bir paydaş olmayı arzuladıklarını belirtti. Üniversite ayağı olarak bilimsel ve sosyo-kültürel açıdan her türlü katkı sağlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Ayrıca bu önemli toplantıya ev sahipliği yapmalarının da onurunu yaşadıklarını söyledi.

Toplantı, katılımcıların kendi kurum ve kuruluşlarının yapacakları katkıları içeren sunumlarının ardından hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.