Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Aydın mesajında;

“23 Nisan 1920, dört bir taraftan acımasızca saldırılan vatanı, bayrağı, ezanı ve istikbali için yılmadan mücadele eden, bu uğurda şehit olan aziz milletimizin Anadolu’da yeniden dirilişinin ve şahlanışının tarihidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 99. kuruluş yıl dönümünü gurur ve coşkuyla yürekten kutluyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını aynı duygularla tebrik ediyorum.

Atatürk’ün önderliğinde, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

23 Nisan, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür. Demokrasinin ve hür iradenin temelini Millet egemenliğinde gören Mustafa Kemal Atatürk bu büyük günü geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillere, çocuklara armağan etmiştir. Bu büyük gün evrenselleşerek tüm dünya çocuklarının kutladığı bir bayram haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Mücadelede emeği geçenleri saygı ve rahmetle anarken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, milletimize huzur ve barış getirmesini dilerim” dedi.

Öğrenci Destek Hattı